Tjänsteområdesansvarig IT

Tjänsteområdesansvarig IT

Vi söker en Tjänsteområdesansvarig IT till vår verksamhet i Arboga.

Som Tjänsteområdesansvarig IT arbetar du operativt med antal IT-tjänster där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet. Att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker är en viktig del i arbetet.

Du kommer att tillhöra Produktionsavdelningen som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster för våra användare. Du blir en del av ett engagerat team på åtta kollegor som är Tjänsteområdesansvariga, Driftintegratörer och Produktionsingenjörer och som alla arbetar Agilt och med hjälp av ITIL-processer. Du kommer att samverka med olika delar av vår organisation som t ex beställare, drift, servicedesk och förvaltning.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Driva och utveckla den operativa Service Level Management-processen (SLM) genom att följa upp och förbättra processarbetet i samverkan med de övriga processerna.
 • Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter.
 • Kontakter med intern och extern verksamhet bl a genom att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen.
 • Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem.
 • Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom driftorganisationen.
Kvalifikationer
 • Minst 3 års erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder.
 • Du har tidigare haft en roll inom förvaltningsledning eller som förvaltare inom IT.
 • Goda kunskaper att fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner.
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera arbetet.
 • God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren anses likvärdiga.
 • Körkort *B***.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort för tjänsten är Arboga med periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.
Inom Försvarsmakten benämns din befattning Tjänsteområdesansvarig men kan benämnas Leveransansvarig IT på den civila arbetsmarknaden.
Tillsvidareanställning, heltid. Provanställning tillämpas.
Tillträde enligt ök.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Nicklas Weidinger, tfn 0510-47 77 96 / 0708-87 00 92.

Fackliga företrädare:
SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44,
SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 nov (8 dagar kvar)