Teknisk Koordinerare

Teknisk Koordinerare

FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Som Teknisk Koordinerare arbetar du operativt med ett antal IT-tjänster där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och deltar i arbetet kring framtagande av överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet. En viktig del i arbetet är att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker.

Du kommer att tillhöra Produktionsavdelningen som ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Som Teknisk Koordinerare ingår du i Produktionsavdelningens SLM-sektion. Sektionen består idag av Tjänsteområdesansvariga, Teknisk Koordinerare och Produktionsingenjörer som alla arbetar Agilt med hjälp av ITIL-processer. Du kommer att samverka med olika delar av vår organisation som t ex beställare, drift, och förvaltning.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt (vad menar vi här) Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid inom fastställd ram och möjlighet till fysisk träning på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Koordinera IT-projekt inför implementation av nya IT-system.
 • Stödja Tjänsteområdesansvarig IT vid utveckling och av IT-tjänster inom DriftE.
 • Övergripande ansvar för utpekad process på DriftE.
 • Koordinera aktiviteter tillhörande processen.
 • Kontinuerligt utveckla metoder, processer, stödsystem, rutiner och/eller aktiviteter för att effektivisera det dagliga arbetet.
 • Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom driftorganisationen.
Kvalifikationer:
 • Högskoleutbildning inom inriktning IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Dokumenterad kompetens motsvarande ITIL Foundation.
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Goda kunskaper att fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner.
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera arbetet.
 • God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
 • Goda kunskaper i Svenska, så väl tal som skrift.
 • Körkort *B***.
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Arbetsort: Arboga.
Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt ök.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Nicklas Weidinger, tfn 0510-47 77 96 / 0708 87 00 92.

Fackliga företrädare:
SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44,
SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT, Administration, Koordinator, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)