Systemtekniker

Systemtekniker

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen som bland annat ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Är det dig vi söker?
Har du jobbat med drift av Windowsklienter i stora nätverk?
Känner att det är dags att ta nästa steg för att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet?
Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden?
Då tror vi att du kommer att passa för rollen!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom Försvarsmakten finns allt från små domäner bestående av ett fåtal klienter till miljöer med tusentals klienter, geografisk redundans och truster mellan olika AD.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökningar, användarkontakt, optimera och konfigurera Försvarsmaktens Klientplattform, samt genomföra uppdatering av applikationer, versionsväxlingar av applikationer samt behörighetsstyrning av applikationer.

Vid nya releaser är du delaktig vid planering och genomförande. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt när vi genomför vår drift.

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är nyfiken på nya saker, tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet periodvis utförs i samarbete med förvaltning och levererande projekt.

Kompetens
Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
Mångårig erfarenhet av drift och underhåll på Windowsmiljöer
Goda kunskaper inom följande områden: SCCM, WSUS, Group Policy, Active Directory, DNS, Power Shell och Nätverk
Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
B-körkort är ett krav

Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:
Erfarenhet av geografisk redundanta Windowsmiljöer
Arbete enligt ITIL
Arbete utifrån agila principer och förhållningssätt

Övrigt
Upplysningar om befattningen lämnas av Jörgen Persson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.
Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Väkommen med din ansökan senast den 2019-03-28, din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är rätt kandidat.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 mars (8 dagar kvar)
Visa var