Ställföreträdande Avdelningschef till IT-Driftcentral

Ställföreträdande Avdelningschef till IT-Driftcentral

Är du en lagspelare? Leder du med hjärtat och är intresserad av människor? Är du beredd att ta konstruktiva diskussioner? Är du genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential? Då kan du vara den vi söker!

Avdelningen

IT-Driftcentralen hanterar Försvarsmaktens centrala IT-system och är en spännande arbetsplats i händelsernas centrum, som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag där du gör skillnad på riktigt.

Vi arbetar ständigt för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På IT-Driftcentralen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Vår nuvarande Stf Avdelningschef går vidare internt inom Försvarsmakten och vi behöver därför en ny kollega. Avdelningen du ska leda består idag av ett 100-tal engagerade och drivna medarbetare som har hög kompetens inom IT-drift.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Stf Avdelningschef inom avdelningen är den primära uppgiften att tillsammans med avdelningschefen leda och utveckla avdelningen. Du kommer ha indirekt personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar för att arbetsleda ledningsgruppen. Som stöd i arbetsledningen finns Avdelningschef, Sektionschefer och Produktionsledare.

I arbetsuppgifterna ingår bl. a att:
 • Svara för avdelningens förmåga att lösa sina uppgifter
 • Agera avdelningschef
 • Bidra till enhetens utveckling
 • Utmana och inspirera våra medarbetare till kreativitet och arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått
 • Samverka med olika människor inom och utanför avdelningen gällande den verksamhet som din avdelning ansvarar för
 • vara en fullvärdig medlem i vår ledningsgrupp som har ansvar för att bland annat utveckla avdelningens arbetssätt och förmåga att verka i fred, kris och krig
 • delta på ledningsgruppens pulsmöten där vi säkerställer att vi som grupp hela tiden är i rörelse
Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarsmaktens ledarkriterier, se www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier.

Krav

Kvalifikationer
 • Ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet av arbetsledning med stöd av Kanban, Scrum eller någon annan visuell arbetsmetod.
 • Erfarenhet av projektledning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som inte slutar springa när du ser målsnöret, som känner ansvar inte bara för din del utan även för helheten runt omkring dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund.

Meriter

* Erfarenhet av att leda chefer

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Arbetsort: Arboga

Tillträde: Enl. överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum är 15 augusti 2022.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (1 dag kvar)