Releaseledare IT till Produktionsavdelningen

Releaseledare IT till Produktionsavdelningen

Vill du vara med och jobba övergripande med införandet av IT-tjänster på ett kontrollerat sätt för Försvarsmaktens användare?

Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att koordinera införanden tillsammans med tekniker? Då kan du vara rätt person för oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Releaseledare arbetar du i vår releaseprocess vilken syftar till att planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i IT-infrastrukturen.

Som Releaseledare är du sammanhållande för planering och genomförande av ett antal releaser. Du har ett nära samarbete med våra utförarorganisationer samt med uppdragsgivare. Samverkan är nyckeln till en fungerande releaseprocess.

Du ingår i ett team som tillsammans med vår Changefunktion sammanhåller införandet av förändringar i våra IT-driftmiljöer.

Om verksamheten
FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
KRAV

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper. Vi kommer att titta på profiler som har en teknisk/IT bakgrund.
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation.
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
 • B-körkort.
Personliga egenskaper
Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Meriterande
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt.
 • Erfarenhet av arbete inom Change-/Releaseprocess.
 • Erfarenhet av projektarbete.
 • Utbilning/certifiering inom ITIL.
Övrigt:
Tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort för tjänsten är Arboga med periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.
Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Jesper Flodman, växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33,
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44,
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (14 dagar kvar)