Plutonchef cyber med placering i Arboga

Plutonchef cyber med placering i Arboga

I syfte att stärka Försvarsmaktens cyberförsvarsförmåga samt skapa en över tiden stabil kompetensförsörjning inom cyberområdet har en grundutbildning för värnpliktiga cybersoldater i Försvarsmakten tagits fram. Cybersoldaterna kommer att utbildas för att upptäcka och hantera it-säkerhetsrelaterade incidenter i Försvarsmaktens informationssystem.

Första utbildningsomgången genomförs med inryck sommaren 2020 på Ledningsregementet i Enköping. I pilotomgången är antalet satt till 30 st värnpliktiga och utbildningen sker tillsammans med andra förband och civila utbildningsaktörer. Efter första utbildningsomgången ökar antalet värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla både förbandet och själva cybersoldatutbildningen. Eftersom Ledningsregementet under pilotomgången ansvarar för cybersoldaterna samt bemanning av plutonchef så blir din roll som plutonchef vid FMTIS, att vara ett stöd i utbildningsomgång 2020/2021, planera samt överta del av ansvaret för utbildningsomgång 2021/2022 och framöver. Då FMTIS senast 2025 har övertagit det fulla ansvaret tror vi att du är med och bygger upp utbildningsorganisationen för att på sikt inta befattningen som kompanichef.

Då grundutbildning cybersoldat är en ny "utbildningsinriktning" i Försvarsmakten så kommer du ha en unik roll att från grunden bygga upp och påverka FMTIS grundutbildning Cybersoldat.

Kvalifikationer
  • OF 2 alternativt OF 3
  • Några års aktuell erfarenhet som plutonchef
  • Utbildningserfarenhet av grundutbildning
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av försvarsmaktens informations - och ledningssystem
  • Erfarenhet av att ha jobbat inom IT-drift och förvaltningsorganisation
Personliga egenskaper

För att vara en bra plutonchef är det viktigt att du har goda ledaregenskaper grundade i Försvarsmaktens värdegrund och är en bra förebild för dina rekryter. Din förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer kommer vara viktiga för tjänsten. Du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, är van att planera, genomföra och slutföra uppgifter. Därtill har du en hög integritet, är tydlig och kan leda ett uppbyggnadsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga, under en längre period sker majoriteten av arbetet i Enköping.

Tillträde enligt överenskommelse.

Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Clas Jansson enhetschef logistikenheten eller Emma Eriksson HR-Generalist, via växeln på (019-39 35 00.)

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: för SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Håkan Larsson samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-25.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 feb 2020 (5 dagar kvar)