Chef för Försvarmaktens Centrala Lager i Arboga

Chef för Försvarmaktens Centrala Lager i Arboga

Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. FMLOG Försörjning anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Du kommer arbeta på Försvarmaktens Centrala Lager (FMCL) som är en del av FMLOG Försörjning, vi skapar nytta för FM genom att ta emot och leverera materiel i tid, till rätt kostnad och till rätt kvalitet. Genom kunskap om hur materielen ska tas emot, lagras, förrådsunderhållas och levereras är vi delaktiga i att göra FM verksamhet möjlig. Våra attityder och arbetssätt präglas av ömsesidigt förtroende för att kunna leverera försvarslogistik när och där den behövs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som avdelningschef ansvarar du för att leda och driva Försvarmaktens Centrala Lager på ett effektivt sätt, att utveckla enheten med en tydlig riktningskänsla och ur ett helhetsperspektiv. Du ser till att Försvarmaktens Centrala Lager fungerar effektivt och levererar med hög kvalitet, att övergripande mål bryts ned och nås, i enlighet med fastställda processer. Du ansvarar för ledning, planering, verkställande och uppföljning av verksamheten och ser till att nödvändiga prioriteringar görs. Du medverkar till gott arbetsklimat, i samverkan med sektionschefer, produktionssamordnare och medarbetare. Du ansvarar för kvalitetsäkringen inom enhetens verksamhetsområde och säkerställer att enheten har den kompetens som behövs för uppdraget. Som stöd i att driva Försvarmaktens Centrala Lagers arbete leder du en ledningsgrupp bestående av dig och sex sektionschefer som du coachar och utvecklar. Som stöd har du har även en grupp produktionssamordnare. Du skapar resultat genom att leda och motivera andra genom ditt engagemang och delaktighet. Du är ansvarstagande och har förmågan att ta initiativ.

Som avdelningschef ingår du i FMLOG Försörjnings ledningsgrupp där du samverkar med övriga avdelningschefer och gemensamt arbetar för att utveckla hela avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för uppdraget relevant högskole- eller universitetsutbildning och erfarenhet av arbete inom logistik som lager, transport, distribution eller att du genom ditt arbetsliv har förvärvat dig likvärdiga kunskaper.

Du har mångårig erfarenhet av både operativt och strategiskt ledningsarbete inom logistik alternativt produktionsverksamhet.

Du har arbetat som chef med personal- och budgetansvar samt medverkat i ledningsarbete.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Du har B-körkort.

Meriterande kvalifikationer

Att du har erfarenhet av att leda genom andra chefer

Att du har arbetat i affärsystemet SAP.

Att du har kunskap om Försvarsmaktens verksamhet och materiel.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en strategisk, modig och prestigelös ledare som har god förmåga att samarbeta samtidigt som du är van vid att fatta beslut. Du skapar resultat genom att leda och motivera andra genom ditt engagemang och delaktighet. Du är ansvarstagande och har förmågan att ta initiativ. Du har en kommunikativ förmåga och kan ge dina medarbetare en tydlig riktningskänsla så de målmedvetet kan arbeta mot uppsatt mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Arboga
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Ritma Klucis 0723501071

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Magdalena Uggla 0732521222

Fackliga representanter:
Pernilla Kjellgren SACO
Håkan Antonsson OFR/S
Madelene Ekholm SEKO
Samtliga fackliga företträdare nås via växeln 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-02. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 juni 2020 (4 dagar kvar)