Change Administratör till Produktionsavdelningen

Change Administratör till Produktionsavdelningen

FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Change Administratör arbetar du i vår changeprocess vilken syftar till att godkänna, bereda, planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i IT-infrastrukturen. Du ansvarar för mottagning, beredning och uppföljning av förändringsärenden och planerade avbrott i IT-driftmiljön. Uppgiften innebär ett nära samarbete med våra utförarorganisationer samt med uppdragsgivare. Samverkan är nyckeln till en fungerande process. Du ingår i ett team som tillsammans hanterar samtliga ärenden inom vår change- och releaseprocess.

Önskvärda kvalifikationer:
  • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper. Vi kommer att titta på profiler som har en teknisk/IT bakgrund
  • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
  • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
  • Erfarenhet av arbete inom Change-/Releaseprocess
  • Erfarenhet av projektarbete
  • Utbilning/certifiering inom ITIL
Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv. självständig och har en god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt:
Tillsvidareanställning heltid (sex månaders provanställning tillämpas)

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsorten är Arboga

Beredskap kan ingå i tjänsten

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-11.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson eller Change Manager Fredrich Lindvall

Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 19 nov (6 dagar kvar)