Capacity/Facility Manager

Capacity/Facility Manager

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Capacity/Facility Manager ansvarar du för vår facility- och capacityprocess. Syftet med capacityprocessen är att analysera kapacitetsbehov för tillkommande IT-tjänster (IT-system) och ansvarar för att befintliga IT-tjänster har rätt kapacitet till rätt kostnad enligt avtal. Facilityprocessen syftar till att skapa standardiserad och robust IT-rumsmiljö samt säkerställa ändamålsenliga IT-utrymmen med sunda driftförhållanden.

Du ingår i ett team som tillsammans arbetar med uppgifter kopplat till båda dessa processer och som Manager är det din uppgift att vara sammanhållande för pågående arbeten inom funktionen.

Som Manager ansvarar du även för produktionsplanering, produktionsledning samt uppföljning inom egen process och arbetar tillsammans med övriga Managers inom avdelningen för att kontinuerligt utveckla processer, arbetssätt och stödsystem.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom inriktning IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
 • Erfarenhet av arbete med kapacitetsfrågor kopplat till IT-system
 • Erfarenhet av arbete med IT-utrymmen
 • Kunskap om regelverk, byggprinciper och försörjningssystem avseende IT-rumsinstallationer
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • Utbilning/certifiering inom ITIL
Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt

Tillsvidareanställning heltid, inleds med 6 månaders provanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsorten är Arboga

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-17.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson

Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Per Andersson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (29 dagar kvar)