Hoppa till innehåll

Arbetsmiljösamordnare till Urbaser

Urbaser är stolta insamlare av avfall, och som anställd hos oss blir du en del av en samhällsnyttig organisation där alla medarbetare och deras del i företagets framgång värdesätts – det är viktigt för oss!

Arbetsmiljön för våra medarbetare är en mycket viktig fråga för oss. Vi söker nu därför en engagerad och lösningsorienterad arbetsmiljösamordnare till Region Syd. Arbetsområdet blir initialt i Ängelholm/Helsingborg, men kommer sedan att utökas till hela Region Syd. I regionen ingår i dagsläget våra depåer i Ängelholm, Malmö, Tomelilla, Linköping, Sunne och Bergslagen. Därmed innebär tjänsten en del resor.

Som arbetsmiljösamordnare hos Urbaser kommer du att arbeta dedikerat med olika arbetsmiljöfrågor som uppkommer inom vår bransch. Du blir drivande i att hitta konstruktiva lösningar vid arbetsmiljöproblem, och din största prioritet är säkerheten för våra medarbetare, abonnenter och kunder. Du stöttar också våra produktionschefer i det systematiska arbetsmiljöarbetet, och kommer att ha ett tätt samarbete med miljöarbetare, arbetsledning och skyddsombud samt uppdragsgivare, berörda kommuner och väghållare. Du rapporterar till affärsområdeschefen i Region Syd.

Arbetsuppgifter som ingår i rollen:
 • Agera företagets representant i arbetsmiljöärenden gentemot våra uppdragsgivare
 • Inventera hämtställen
 • Genomföra riskbedömningar och ta fram handlingsplaner
 • Medverka vid interna och externa möten som rör arbetsmiljöfrågor
 • Kontakt med fastighetsägare, kommun, väghållare och andra berörda parter
 • Stötta våra produktionschefer i praktiska arbetsmiljöfrågor
 • Löpande dokumentation, administration och rapportering, bl.a. i vårt verksamhetssystem, Landax
Vem är du?
För att nå framgång i tjänsten tror vi att du som person:
 • Är lyhörd, inger förtroende och har mycket god förmåga att bygga relationer
 • Har ett strukturerat arbetssätt där du kan hantera att arbeta med flera ärenden parallellt och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter
 • Är serviceinriktad med god samarbetsförmåga
 • Är ansvarstagande, självgående och lösningsorienterad
 • Har ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor
Du har minst två års erfarenhet av praktiskt arbetsmiljöarbete alternativt relevant utbildning inom området. Du har god system- och datorvana med kunskap i Officepaketet. Du är kommunikativ och hanterar det svenska språket utmärkt i tal och skrift. B-körkort är en förutsättning för att kunna ta dig till olika hämtställen och depåer. Har du C-körkort är detta meriterande, likaså om du har erfarenhet av avfallsbranschen. Stor vikt kommer dock att läggas vid dina personliga egenskaper i samband med denna rekrytering.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.
Anställningsform: Tillsvidareanställning (provanställning tillämpas)
Omfattning: Heltid

Låter detta som en tjänst för dig? Ansök redan idag!
Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Ansökan sker via vår hemsida, https://www.urbaser.se/sv/arbeta-hos-oss/. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post men har du frågor kring tjänsten går det bra att kontakta mtiflidis@urbaser.se.
URBASER AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
06 nov. 2023 (33 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Urbaser AB är en av Sveriges ledande privata aktörer inom insamling och transport av källsorterat hushållsavfall från kommuner och kommunala bolag. Med ca 300 fordon i daglig drift och över 400 medarbetare når vi ut till ca 1 900 000 invånare i 30 kommuner.

Vi är en del av en global hållbarhetsinriktad koncern som är en världsledare inom miljöledning. Genom 160 dotterbolag och ett nätverk av mer än 40 000 medarbetare servar Urbaser 50 miljoner invånare i 27 länder och fyra världsdelar.
http://www.urbaser.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb