IT Säkerhetsspecialist

IT Säkerhetsspecialist

Peab är ett expansivt och framgångsrikt företag som bygger sin verksamhet kring sina engagerade medarbetare. Peab IT Nordic är en organisationsenhet inom Peab Support som levererar IT-relaterade tjänster till Peabkoncernen i Finland, Norge och Sverige.

Vi behöver nu förstärka vårt team med en IT Säkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla IT säkerhetsarbetet inom Peab. I rollen som IT Säkerhetsspecialist kommer du att vara placerad på Valhall Park i Ängelholm tillsammans med en kollega inom området. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vidareutveckla och förvalta IT säkerhetsarbetet i Peab koncernen.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Hantera IT säkerhet inom samtliga områden, från att utforma säkerhetslösningar till genomförande av processer, riktlinjer och rutiner.
  • Utveckla metoder och arbetssätt samt analysera IT-säkerhetsincidenter.
  • Ta fram och förvalta regelverk inom IT säkerhet
  • Utföra kontroller på säkerhetsnivån samt vara involverad vid IT-säkerhetsrevisioner
  • Ha kontakter med våra externa leverantörer inom IT-säkerhetsområdet
Du drivs av ditt intresse för IT säkerhet och är uppdaterad kring det senaste inom området. Vi ser gärna att du är intresserad av att lära ut till andra och vill bidra med att öka kompetensnivån i verksamheten. Du kommer få många kontaktytor i företaget och jobbar tight med IT-organisationen.

Din bakgrund

För att vara den IT Säkerhetsspecialist som vi söker tror vi att du har relevant utbildning och minst 5 års liknande arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper inom systemutveckling, nätverks- och infrastruktursäkerhet samt penetrationstester.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är resultatinriktad, drivande och analytisk. Du har god problemlösningsförmåga och tycker om att arbeta med komplexa frågor. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Rollen kräver god samarbetsförmåga samt att du är kommunikativ och lyhörd. För rollen är det också viktigt att du är en strukturerad person med god förmåga att systematiskt bedriva förbättringsarbeten.

Vi erbjuder

I denna roll får du möjlighet att utvecklas och arbeta i ett trevligt arbetsklimat med kompetenta medarbetare i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Peab Support AB med Talentor Sweden AB. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Johansson, rekryteringskonsult: malin.johansson@talentor.com, +46 766 66 64 72.

Låter detta som en spännande roll för dig, tveka inte att skicka in din ansökan via denna länk. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan som behandlas konfidentiellt.
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.