Hoppa till innehåll
Macavoy AB logotyp

Arbetsmiljöspecialist till PreZero Recykling

Ansök nu
Vi söker en specialist inom arbetsmiljö, hälsa och säkerhet som vill vara delaktig i att leda och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet på våra anläggningar i Sverige, med huvudfokus på våra anläggningar i Region Syd.

Om bolaget

PreZero är en hållbar samarbetspartner inom återvinning och avfallshantering, oavsett typ av restmaterial eller verksamhet. Tillsammans med våra kunder bidrar vi till den cirkulära ekonomin och en mer hållbar framtid.

Vi är en del av det internationella miljöföretaget PreZero med huvudsäte i Tyskland och verksamhet i 11 länder. I Sverige finns vi på ca 60 platser, vi har cirka 1 200 medarbetare, fler än 50 återvinnings- och mottagningsanläggningar, och vi sköter avfallshanteringen i ett 40-tal svenska kommuner. Vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och 14001.

Organisation

Du kommer att ingå i den centrala avdelningen för EQS. Förutom EQS chefen består avdelningen av åtta kollegor, varav två andra arbetsmiljöspecialister med placering i Stockholm.

Uppdraget

Ditt uppdrag blir att driva och utveckla arbetet kring arbetsmiljö, hälsa och säkerhet. Det innebär att du är drivande i det systematiska arbetsmiljöarbetet som är en del i det kontinuerliga arbetet med att minska olycksfall och skador i verksamheten. Du stöttar organisationen genom att vidareutveckla och implementera vårt ledningssystem, policys, arbetsprocesser, rutiner, instruktioner och praxis på anläggningarna och våra miljöarbetare ute på fältet. Du har ansvar för att driva och följa upp centrala nyckeltal inom ditt specialistområde.

Mer om arbetsuppgifterna

Din huvudsakliga uppgift är att minska olycksfall och skador samt säkerställa lagefterlevnad. För att få inrapporterade tillbud och skapa ett bra skyddskommittéarbete med tillhörande skyddsronder, riskbedömningar etc. måste du vara nära verksamheten, vinna respekt och inge förtroende. Flera av våra risker finns ute i trafiken och kring hantering av avfall på vägarna. Därför behöver du vara ute på anläggningarna samt åka med våra miljöarbetare för att ta del av deras vardag och rutiner.

Du finns som ett stöd till cheferna och hjälper till där det behövs. Du genomför utbildningar, samordnar och stödjer driften för att säkerställa att verksamheten bedrivs enligt gällande lagstiftning, avtal, tillstånd etc. Som Arbetsmiljöspecialist är det du som följer och förmedlar utvecklingen av avfallsbehandling samt tolkar nya direktiv och förändringar (AFSar), filtrerar och kommunicerar det som är relevant på ett lättillgängligt sätt internt som externt. Du representerar verksamheten i arbetsmiljö och säkerhetsfrågor mot kunder, myndigheter mm och tar aktivt ansvar för dessa relationer.

Du är med och genomför internrevisioner som revisionsledare samt medverkar och stöttar vid externa revisioner när det kommer till arbetsmiljö, hälsa och säkerhet. Du bidrar till att utveckla säkerhetskulturen i bolaget och stimulerar till arbetet med ständiga förbättringar. I rollen ingår att medverka och självständigt driva förbättringsprojekt inom PreZero. Vid investeringar på behandlingsområdet är du behjälplig för upprättandet av underlag

Placering är på huvudkontoret i Ängelholm. Då vi har stor geografisk spridning på våra anläggningar och kontor förutsätter vi att du har B-körkort och har möjlighet till resor i arbetet. Du kan räkna med minst en övernattning i månaden och minst en dagstripp i veckan. Vi ser gärna att du själv vill vara ute mer än så. Du planerar resorna själv, i samråd med berörda kollegor och chef.

Vem söker vi?

Vi ser att du har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet med minst 4 års praktisk och operativ erfarenhet av att ha arbetat som specialist med arbetsmiljö, hälsa och säkerhet. Vi är öppna för branschbakgrund, men ser det som en fördel om du har erfarenhet av slutna utrymmen, arbetstillstånd, LoTo för att komplettera kunskap och erfarenhet med dina kollegor.

Din personlighet och kommunikativa förmåga är avgörande för att du ska lyckas. Du har förmågan att i samtal och vid utbildningar förklara och övertyga interna och externa intressenter på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Du kan relatera till och bygga vidare på olika personers intresse, erfarenheter och kunskapsnivå och lägga samtalet på mottagarens nivå. Du måste kunna balansera mellan att vara coachande och ödmjuk samtidigt som du kan vara kravställande.

Du trivs med att planera och driva dina uppgifter självständigt, i nära dialog med dina närmaste kollegor i teamet. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vi erbjuder

Detta är en ansvarsfull och omväxlande tjänst i ett framgångsrikt företag. Verksamheten kännetecknas av en öppen och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Vi strävar alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats som kännetecknas av att man har förtroende för ledare, är stolt över det man gör samt trivs med och respekterar människorna man arbetar med.

Låter det intressant? Ta kontakt eller sök direkt!

I denna rekrytering har PreZero Recycling tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 nov. 2023 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med teknisk bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av aktuella tjänster: http://linkedin.com/company/macavoy-ab/

Liknande jobb