Hoppa till innehåll
AirSon logotyp

Entreprenadingenjör till AirSon Engineering

Publiceringsdatum
15 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Markus Holmgren
Telefon
Ansök nu
Är du en Entreprenadingenjör inom VVS/installationsteknik med förmågan att hålla ihop tidplan, ekonomi och utförande av stora och tekniskt komplexa projekt?

Vill du tillhöra ett företag som bidrar till minskad klimatpåverkan och CO2 utsläpp på riktigt? Då är det hos AirSon du gör störst skillnad!

Om företaget
AirSon är en del av energikoncernen E.ON och arbetar med avancerad och nischad projektering av processnära VVS-tekniska installationer samt energirådgivning åt främst industriella och energiintensiva kunder. Våra projekt återfinns inom främst läkemedel, livsmedel, high-tec (ex. batterifabriker, EV, mikroelektronik, optik, etc) och forskningsanläggningar. Kunderna är oftast multinationella bolag och uppdragen utförs därför både nationellt och internationellt.

Företaget har utgjort en plantskola för ett flertal kommersiellt framgångsrika forskningsprojekt. Med mer än 40 års erfarenheter inom aerodynamik, VVS- och energiteknik erbjuder vi svensk industri framtidens lösningar inom kontrollerade produktionsmiljöer, avancerad renrumsteknik, integrerad VVS-teknisk design och implementering av stora högprofilerade energisparprojekt.

Bolaget består idag av 31 drivna och duktiga ingenjörer och projektledare, tre ekonomer och en Key Account Manager. Därtill kompletterade av ett stort nätverk av sidokonsulter och underleverantörer. Organisationen är uppdelad i tre huvudområden: Kontrollerade innemiljöer, Installationsteknik och Energieffektivisering. Den gemensamma nämnaren för samtliga är avancerad installationsteknik.

Läs mer om vår expansionsresa längre ner i annonsen och kolla in filmen alt. gå in på www.airson.se

Bakgrund och projekt
Vilken roll AirSon tar i ett projekt kan variera. Vanligast är som konsult, men det kan även vara som totalentreprenör eller som byggherrens representant. Det är inte ovanligt att AirSon involveras tidigt, vid idé och skisstadiet, vilket ställer höga krav på förmågan att uppskatta kostnad och tidsåtgång utan färdiga underlag.

Arbetsuppgifter
Som Entreprenadingenjör är du en nyckelfigur för AirSon som driver hela anbudsprocessen och blir delaktig i att planera, samordna och följa upp projektens alla skeden, från start till mål. Du ansvarar för upphandlingar, förhandling med underleverantörer och leverantörer samt för att ta fram kostnadskalkyler, avtalsunderlag och kontrakt. Du hjälper projektledarna administrativt med tidplaner, projektplaner, dokumentation, ekonomisk uppföljning och finns där som ett bollplank. Du deltar i olika typer av uppföljningsmöten där bygg och ekonomi finns på agendan.

En viktig roll som Entreprenadingenjör är att uppdatera och förmedla information mellan ex byggherre, AirSon och underentreprenör. Om någonting ändras som påverkar arbetet, tidplan och kalkyl, så är det ditt ansvar att kommunicera och uppdatera samtliga parter. Stora komplexa projekt innebär många olika discipliner att hålla samman.

Arbetsuppgifter i korthet:
  • Att finna, utvärdera och handla upp strategiskt viktiga leverantörer
  • Ge företagets projektledare stöd i deras upphandlingar och inköp
  • Följa upp, analysera och utvärdera tidigare arbeten och leverantörer
  • Kostnadskalkylering och tidsplanering
  • Ge företagets säljare och projektledare stöd i kontraktsadministration
  • Brygga mellan projektledare, sälj, ekonomi och administration
  • Följa upp, analysera och utvärdera genomförda projekt
Vem är du?
Du har en relevant ingenjörsexamen inom installationsteknik, bygg, maskin, process, el eller motsvarande. Vi ser att du har flera års erfarenhet som Entreprenadingenjör eller kalkylingenjör från VVS/installations projekt, med hantering av komplexa anläggningar. Genom den erfarenheten har du uppvisad förmågan att hålla ihop och förstår ingående discipliner, tidsåtgång, kostnader och eventuella risker. Du har god kompetens kring entreprenadjuridiken och orienterar dig väl bland regelverk och riktlinjer som styr inköp och leveranser. Har du kunskap inom CAD/konstruktion så är det väldigt meriterande.

För att bli framgångsrik behöver du väldigt god muntlig kommunikationsförmåga, men du behöver även kunna uttrycka dig väl skriftligt eftersom våra kunder ställer höga krav på dokumentation som beskriver planering, genomförande och uppföljning av projekten, på såväl svenska som engelska. Du har en väldigt god ekonomisk som analytisk förmåga och du hanterar olika IT verktyg för kalkyl, inköp och planering på en hög nivå.

AirSon och expansion
AirSon har vuxit kraftigt senaste åren och med E.ON vid rodret har vi nu en ambitiös plan att växa tiofalt de kommande fem åren! För att möta såväl redan vunna som framtida projekt behöver vi därför rekrytera flera olika typer av kompetenser.

Vi kommer inom kort att bygga ut och dubblera antalet kontorsplatser på huvudkontoret i Ängelholm. Redan idag sitter vi i riktigt fräscha lokaler med egen golfbana och toppmoderna virtuella mötesrum. Vi planerar även att bygga ett mycket framtidsorienterat energilaboratorium inom fastigheten. Sedan 2020 har vi kontor i Malmö, sedan 2022 i Stockholm och vi har för avsikt att även etablera oss i Göteborg under 2024.

Lär känna oss lite bättre via filmen nedan!

Hur visar jag mitt intresse?
AirSon Engineering har tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sökord: kalkylingenjör
AirSon logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 jan. 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vem är Macavoy?
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med teknisk bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer: http://linkedin.com/company/macavoy-ab/
https://www.macavoy.se

Fler jobb från samma arbetsgivare