HR Busniess Partner till Rittal i Ängelholm

HR Busniess Partner till Rittal i Ängelholm

Om tjänsten

Som HR Business Partner kommer du verka operativt och konsultativt gentemot bolagets chefer och med arbetare. Genom ett coachande förhållningssätt bidrar du med specialkunskaper inom hela HR-området. Rollen innebär anställning hos RITTAL AB, med placering i Ängelholm och du kommer att rapportera till företagets ekonomichef.

Du kommer även arbeta aktivt mot Rittal Norge, Rittal Danmark samt tillhörande servicebolag Eplan. Tjänsten innebär således nära kontakt och service mot fyra olika bolag inom samma koncern. Du kommer även att vara företagets HR kontakt gentemot huvudkontoret i Tyskland

I din roll som HR Business Partner kommer en del av dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

 • Att agera som en rådgivande partner och ge stöd till chefer och ledningsgrupp
 • Identifiera, driva och implementera utvecklings- och förändringsarbete inom hela HR-området
 • Bistå vid arbetsrättsliga frågor och förhandlingar
 • Arbetsmiljöfrågor
 • Personaladministration (till exempel anställningsavtal, förmåner och pension)
 • Uppdatering av policys, dokumentation och rutiner

Tjänsten som HR Business Partner innebär en direktrekrytering till Rittal som erbjuder en 6 månaders provanställning, som förväntas övergå i en tillsvidareanställning. Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse.

Om dig
Vi söker dig med utbildning inom personal och beteendevetenskap eller liknande, och du har gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Vidare är du trygg i din kompetens, räds inte av att driva självständiga processer och tar gärna egna initiativ. Som strukturerad HR Business Partner älskar du detaljer, brinner för det administrativa arbetet och möter nya utmaningar med en positiv can-do-attityd.

Du är van vid ett högt tempo och ditt lösningsfokus blir en möjliggörare för såväl kollegor som företaget i stort. Genom en god samarbetsförmåga, ett prestigelöst förhållningssätt och genuint intresse av att bygga relationer, kommer du här bidra till att bygga en stark laganda.

Viktigt för tjänsten är:

 • Relevant akademisk utbildning inom HR-området
 • Minst fem års erfarenhet av självständigt arbete inom HR och arbetsrätt
 • Erfarenhet av att konsultera i arbetsgivarfrågor gentemot chefer
 • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetet i ett internationellt företag.

Om Rittal
Rittal, som ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group är världsledande inom apparatskåpssystem för industriautomation och fysisk IT-säkerhet. På Rittal i Skandinavien hanterar 120 medarbetare 5000 artiklar och 6000 kunder. Dessa betjänas från svenska huvudkontoret i Ängelholm, kontoren i Stockholm, Göteborg samt från de norska och danska kontoren i Ski och Köpenhamn.

För mer information om Rittal: https://www.rittal.com/se-sv/

Kontaktuppgifter
I den här rekryteringen samarbetar Rittal med Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Rahma Mallek via Rahma.mallek@adecco.se alt. 0736 84 78 58
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se
Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 apr 2023 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!