Mekanikkonstruktör till VPG i Ängelholm

Mekanikkonstruktör till VPG i Ängelholm

Har du en utbildning inom maskinteknik och vill få möjlighet att arbeta med tillverkning av produkter?

Är du intresserad av att jobba som mekanikkonstruktör på ett tillverkande företag, där du arbetar nära produktionen och har chans att snabbt få feedback på dina tekniska lösningar? Vi på Vertical Positioning Group i Ängelholm söker dig som vill arbeta som mekanikkonstruktör. Du kommer att arbeta med olika typer av problemställningar med varierande komplexitet till följd av en hög grad av kundanpassning av produkterna. Du blir del av ett stabilt, tillverkande bolag med en kundbas som i huvudsak återfinns utanför Sveriges gränser. Hos oss är klimatet prestigelöst och samarbetsinriktat. Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Ta möjligheten att arbeta på det marknadsledande företaget Vertical Positioning Group (med varumärkena som Marco, Hymo, Jihab och Saxon) som tillverkar lyftbord och materialhanteringsutrustning av hög kvalitet. Applikationsområden för våra lyftbord är många, bland annat används de för vertikal positionering i tillverkande industrier, som arbetsplattformar eller för transport av fordon. Friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning är några av de förmåner som du som anställd erbjuds hos oss på VPG.

Dina framtida arbetsuppgifter
 • Konstruera kundanpassade lyftbord med tillbehör
 • Ansvara för hela den produktionsberedande processen (framtagning av ritningar (SolidWorks), orderberedning i deras Excelbaserade konfigureringsprogram, produktionsberedning i affärssystemet. Även framtagning av användarinstruktioner, produktmanualer och liknande dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter.
 • Säkerställa att produkterna uppfyller grundläggande krav enligt specifika standarder.
 • Delta i utvecklingen av arbetsmetoder.
 • Ansvara för att se till att underlagen genereras inom givna tidsramar.
 • Arbetet sker ofta i projektform. Du kommunicerar och samarbetar med personer från olika avdelningar internt.
 • Delta i produktutvecklingsprojekt.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer arbeta på kontoret i Ängelholm där även produktionen finns. Totalt arbetar 150 personer på VPG i Sverige och du kommer ingå i konstruktionsavdelningen bestående av 18 personer. Du kommer att rapportera till den tekniska chefen. Resor kan förekomma i tjänsten, men är begränsade.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som:
 • Har minst en 4-årig gymnasial, teknisk utbildning med inriktning på maskin. Det är meriterande om du har en högre utbildning inom maskinteknik.
 • Har goda kunskaper inom maskinkonstruktion och har en grundläggande kunskap gällande hållfasthetsberäkningar. Det är meriterande om du har erfarenhet som mekanikkonstruktör liksom om du har kunskaper inom el och/eller hydraulik. Har du arbetat praktiskt i en tillverkande verksamhet, som montör eller liknande är även det meriterande.
 • Har erfarenhet av arbete i något CAD-program och det är en fördel om du erfarenhet av SolidWorks. Dina kunskaper i Excel är goda.
 • Talar och skriver svenska och då rollen som konstruktör innefattar internationella kontakter kräver arbetet att du även känner dig bekväm med att kommunicera på engelska.
Personlighetsmässigt är du initiativtagande och tar ansvar för att leverera inom ditt ansvarsområde. Du har ett kvalitetsinriktat sätt, är prestigelös och är en skicklig problemlösare. Därutöver trivs du med att samarbeta med andra och är kommunikativ till sättet.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Angelina Nilsson
Telefon 0768384163
Område Ängelholm
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 4 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech