Finance Controller till Unisport

Finance Controller till Unisport

Finance Controller till Unisport Sverige

"Live to move. Move to live."

Unisports högsta prioritet är att hjälpa sina kunder att få människor att vara aktiva. Här är en jättefin möjlighet att få vara med och bidra till vidareutvecklingen av ett bolag som bygger ett hälsosammare samhälle. Som Finance Controller på Unisport kommer du att ha en viktig roll i att analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du rapporterar till CFO för Sverige och är en viktig diskussionspartner till såväl CFO som kollegor inom ekonomistyrningsområdet. Stämningen i bolaget är familjär och prestigelös och du får vara en del av ett vinnande lag som får människor att röra sig. Unisport har sitt huvudkontor vackert beläget i Hjärnarp. Det finns även möjlighet att arbeta från deras nyrenoverade lokaler i Landskrona.

Huvudsakliga ansvarsområden som Finance Controller
  • Utveckla, digitalisera och förvalta bolagens ekonomiprocesser och rutiner
  • Ansvara för bolagens legala redovisning inkl. kontakt med myndighet och revisor
  • Ansvara för extern och intern rapportering
  • Analysarbete avseende kassaflöde, investeringar och nyckeltal. Uppföljning och analys mot budget.
  • Upprätta årsredovisning, deklarationer mm
Är det dig vi söker?
För att trivas i rollen är du positiv och prestigelös. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och ser både detaljer och helheten. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa bra relationer i organisationen. Du har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och projektredovisning. Du har även erfarenhet av konsolidering och koncernredovisning. Vi tror att du är civilekonom och har ca 5-7 års relevant arbetslivserfarenhet. Ditt systemintresse är stort och du har goda kunskaper inom Excel.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Unisport Sverige med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Amelie Rijpma på tel. 070-9966176 eller amelie.rijpma@mpya.se eller Josefin Gorthe Skafar på tel. 072-2111515 eller josefin.gorthe.skafar@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 okt 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Unisport är marknadsledande inom idrottsanläggningar och aktivitetsytor i de nordiska länderna. Företaget har ca 350 anställda med en omsättning på 150 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Helsingfors. Företagen inom Unisport är verksamma i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna och kompletterar varandra produktmässigt och geografiskt.

I Sverige har vi verksamheter i Hjärnarp, Landskrona, Stockholm, Göteborg och Ljungaverk.

Målet är att nå en betydande försäljningstillväxt och att bli en ledande nordeuropeisk helhetsleverantör, vars koncept ger de bästa förutsättningarna för idrottare och åskådare.

Live to move. Move to live.

Vi tror på rörelsens magi, att inspirera och hjälpa människor att hitta glädjen i sina aktiviteter!