Utvecklingsansvarig med inriktning didaktik

Utvecklingsansvarig med inriktning didaktik

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi ansvarar för leverans av all utbildning till Trafikverket, väg- och järnvägsutbildning till hela Skandinavien och vi har ett antal högskole- gymnasie- och YH-utbildningar med inriktning mot järnväg. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som didaktiker och pedagogisk utvecklare arbetar du med att stödja, utbilda och utveckla bland annat lärare på Trafikverksskolan och de kursledare som genomför utbildningar i skolans regi samt hålla egna utbildningar för bland annat handledare. Ditt uppdrag innebär ett nära samarbete med Trafikverksskolans utvecklingsavdelning och lärare. En viktig uppgift är att tillsammans med kursansvariga arbeta med pedagogisk och ämnesdidaktisk kvalitetssäkring av mål, undervisnings- och examinationsformer. Du kommer att genomföra utbildningar för handledare, instruktörer och lärare.

Inför den omställningen som Trafikverksskolan genomgår kommer du att ha en viktig roll i förändringsarbetet där du ur ett pedagogiskt och ämnesdidaktiskt perspektiv kommer att arbeta för att säkerställa progression och måluppfyllelse i den nya utbildningen. Du kan också komma att fungera som ett pedagogiskt och ämnesdidaktiskt stöd inför kommande utbildningsutvärderingar. Även andra arbetsuppgifter kan komma i fråga.

Resor förekommer inom tjänsten.

Placeringsort: Ängelholm

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskole-eller universitetsexamen inom högskolepedagogik eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att möta kursdeltagare som normalt sett befinner sig i en annan miljö än utbildning
  • håller dig uppdaterad i aktuell forskning, metoder och verktyg inom området
  • har erfarenhet av att leda projekt eller arbetsgrupp
  • har erfarenhet inom vuxenmetodik och/eller vuxenpedagogik
Det är meriterande om du
  • har egen erfarenhet av forskning på det högskolepedagogiska området och ett stort intresse att förmedla hur undervisningsformer med stöd i forskningen kan inverka positivt på studenters lärande
  • har vidareutbildning till magister-, master- eller forskarnivå
  • har erfarenhet av att utbilda utbildare
  • har god insikt och kunskap i de verktyg och metoder som finns tillgängliga inom genomförande av utbildning
  • har erfarenhet av problembaserat lärande
Som person är du självgående, du tar själv ansvar för och driver dina processer vidare. När du kommunicerar har du lätt att anpassa dig till situationen och är mottaglig för motparten. Du uppskattar att jobba i team, som drivs av att utveckla verksamheten där kundfokus är ett ledord i den dagliga verksamheten. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-22

Upplysningar

Rekryterande chef Malin Andersson
0101243060

ST Stefan Kratz
0101241783

SACO Malin Nyman
0101243056

SEKO Ingvar Carlsson
Mer info
Kontaktperson Malin Andersson
Telefon 0101243060
Område Ängelholm
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.