Utvecklingsansvarig inom elkraft järnväg

Utvecklingsansvarig inom elkraft järnväg

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi ansvarar för leverans av all utbildning till Trafikverket, väg- och järnvägsutbildning till hela Skandinavien och vi har ett antal högskole- gymnasie- och YH-utbildningar med inriktning mot järnväg. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Elenergiförsörjningen och distributionen av elkraft längs spåren är i många avseende specifik för järnvägen. Vi söker därför dig som vill vara med att utveckla specialanpassade utbildningar inom såväl drift och underhåll som elsäkerhet och kraftförsörjningsanläggningar.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att leda utvecklingen av nya utbildningar inom elkraftsområdet och den tillhörande övningsanläggningen. Du inventerar och utreder utbildningsbehov hos olika målgrupper som finns både externt bland Sveriges entreprenörer och järnvägsföretag samt internt på Trafikverket. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kunder, beställare och utbildare.

Som utvecklingsansvarig förvaltar och administrerar du även Trafikverksskolans befintliga utbud av utbildningar inom området. Arbetet innebär stort eget ansvar med handlingsfrihet utifrån givna uppdrag.

Kvalifikationer
Vem är du?

Denna roll passar dig som har lätt för att bygga relationer och lätt för att kommunicera och samarbeta med såväl enskilda individer som grupper. För att lyckas i rollen behöver du kunna hantera flera pågående processer samtidigt vilket kräver en god planerings- och struktureringsförmåga. Tjänsten ställer krav på en förmåga att kunna analysera och kartlägga beställares utbildningsbehov.

Vi söker dig som
  • har flerårig erfarenhet av elkraft eller kraftförsörjning inom järnväg , t.ex som eldriftingenjör, drifttekniker järnväg, kraftförsörjningstekniker järnväg
  • har erfarenhet av att leda projekt och/eller processer
  • har högskole- eller universitetsutbildning inom området elkraftteknik (180 hp) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom elkraft/kraftförsörjning järnväg, som vi bedömer likvärdig
  • har körkort
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av kompetensförsörjning och genomförande av internutbildningar
  • har erfarenhet av arbete med, eller i, Trafikverkets kontaktlednings- och kraftförsörjningssystem
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet och hos oss bidrar du till att kompetensutveckla framtidens medarbetare - både på Trafikverket och inom väg- och järnvägsbranschen. Vi genomför även längre utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Som Sveriges största utbildare inom väg och järnväg kompetensutvecklar vi årligen 10 000 personer både på vår unika övningsanläggning i Ängelholm och på olika orter runt om i Sverige. Tillsammans bidrar vi till att fler lär sig mer för att kunna utveckla vårt transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-30

Upplysningar

Rekryterande chef Peter Olsson
0101243057

ST Stefan Kratz
0101241783

SACO Malin Nyman
0101243056

SEKO Ingvar Carlsson
Mer info
Kontaktperson Peter Olsson
Telefon 0101243057
Område Ängelholm
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.