Utbildare spår- och baningenjörer

Utbildare spår- och baningenjörer

Som Utbildare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning av blivande och befintliga spår- och baningenjörer. I jobbet ingår också arbete med elevdokumentation och framtagning av utbildningsmaterial. Som utbildare deltar du också i utveckling av nya kurser och förvaltning av befintligt kursutbud. I tjänsten ingår arbete i Trafikverksskolans nya lärplattform, som är ett pedagogiskt stöd i undervisningen. En del av undervisningen genomföras på distans där du förväntas utbilda och kommunicera med kursdeltagare via digitala plattformar och verktyg.

Du kommer att erbjudas en pedagogisk grundutbildning och en god inskolning i rollen som utbildare!

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen är du någon som gillar att lösa utmaningar. Att se möjligheterna i en alltmer digitaliserad omvärld känns självklart för dig, och därmed även att utveckla arbetssätt med det i fokus. Du förstår betydelsen av en väl fungerande samverkan, där du bemöter andra med respekt och lyhördhet vilket bidrar till ett starkt samarbete. Självfallet är du även en duktig kommunikatör som förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som
  • har grundläggande ingenjörsutbildning gärna inom byggteknik/anläggning, alternativt annan ingenjörsutbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet som vi bedömer motsvarande
  • har erfarenhet av projektering och/eller som underhållsingenjör, inom järnvägsbranschen
  • kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper om och färdighet i att använda Word, Excel och Powerpoint
Det är meriterande om du
  • har relevant pedagogisk erfarenhet
  • har goda kunskaper i engelska
  • har körkort för personbil
För att vara aktuell för tjänsten behöver man uppfylla Transportstyrelsens hälsokrav för trafiksäkerhetstjänst inom järnväg.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del av processen.

Placeringsort: Ängelholm

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet och hos oss bidrar du till att kompetensutveckla framtidens medarbetare - både på Trafikverket och inom väg- och järnvägsbranschen. Vi genomför även längre utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Som Sveriges största utbildare inom väg och järnväg kompetensutvecklar vi årligen 10 000 personer både på vår unika övningsanläggning i Ängelholm och på olika orter runt om i Sverige. Tillsammans bidrar vi till att fler lär sig mer för att kunna utveckla vårt transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-AT1

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-16

Upplysningar

Rekryterande chef Peter Olsson
0101243057

ST Stefan Kratz
0101241783

SACO Malin Nyman
0101243056

SEKO Ingvar Carlsson
Mer info
Kontaktperson Peter Olsson
Telefon 0101243057
Område Ängelholm
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 mars 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.