Ekonom

Ekonom

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi ansvarar för leverans av all utbildning till Trafikverket, väg- och järnvägsutbildning till hela Skandinavien och vi har ett antal högskole- gymnasie- och YH-utbildningar med inriktning mot järnväg. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Som ekonom på Trafikverkskolan kommer du att vara ett viktigt stöd och bollplank till hela verksamheten kring ekonomiska frågor i det dagliga arbetet.

Du har stort eget ansvar och tillsammans med två ekonomiassistenter knyter ni ihop säcken vid bokslut. Att arbeta och utveckla vårt affärssystem är ett stort intresse hos dig.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter sträcker sig från löpande bokföring, kontoavstämningar till bokslut inklusive rapportering och uppföljning, momsredovisning och anläggningsregister.

Rollen innebär mycket nätverkande internt på Trafikverksskolan men även med central funktion ekonomi och styrning, att utveckla och implementera nya arbetssätt, att introducera nya medarbetare i ekonomi frågor men även att genomföra utbildningar för att öka den ekonomiska medvetenheten i verksamheten.

Vi värnar om en lärande kultur där vi tillsammans hjälps åt och ser till verksamhetens bästa.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitet- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom ekonomi alternativt annan utbildning inom ekonomi tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av redovisning
  • har erfarenhet av att arbeta i affärssystem som exempelvis Agresso, SAP eller likande
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har flerårig erfarenhet av bokslut och uppföljning
  • har erfarenhet av momsredovisning
  • har erfarenhet av anläggningsregister
För att lyckas i rollen ser vi att du är pedagogisk och kommunikativ vilket innebär att du anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har ett öga för detaljer, är strukturerad och har god förmåga att planera. Du drivs av att analysera och lösa problem och att ständigt utvecklas. Vi ser också att du har ett intresse för system och mycket god samarbetsförmåga.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod, för det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om Trafikverkskolan

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi levererar all utbildning till Trafikverket och är den största utbildaren inom väg- och järnvägsutbildningar i Sverige. Vi har också utbildningar på gymnasie-, YH - och högskolenivå. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör, svara därför tydligt på alla frågor och hänvisa inte till bifogade dokument.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-08

Upplysningar

Rekryterande chef Jessica Göransson
0101243038

ST Stefan Kratz
0101241783

SACO Malin Nyman
0101243056

SEKO Ingvar Carlsson
Mer info
Kontaktperson Jessica Göransson
Telefon 0101243038
Område Ängelholm
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juni 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.