KEY ACCOUNT MANAGER - Rittal Scandinavian AB

KEY ACCOUNT MANAGER - Rittal Scandinavian AB

Drivs du av försäljning, teknik och att hitta nya möjligheter?

Vill du vara med och utveckla försäljningen av produkter inom industriautomation?

Rittal Scandinavian AB söker Key Account Manager Industriautomation!

Rittal förstärker teamet och söker nu en Key Account Manager som ansvarar för Rittals största kunder på den svenska marknaden. Som Key Account Manager arbetar du nära våra kunder och är rådgivande i att hitta nya lösningar. Du ansvarar och utvecklar försäljningen av Rittals breda produktutbud inom inkapslingsteknik för industriautomation. Du arbetar nära dina nyckelkunder inom Sverige och är till stor del ute hos kund, både fysiskt och digitalt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Planera för olika projekt tillsammans med kund
  • Ta fram koncept utifrån kundernas behov och presentera lösningar för kund
  • Ansvara för offert, uppföljning och budget i projekten
  • Delta vid mässor och event
  • Söka upp nya potentiella kunder och skapa nya kundrelationer
  • Tätt samarbete med kollegor inom sälj och system.
Vem är du?

Vi söker dig som har en teknisk bakgrund inom automation. Du har tidigare arbetat som automationssäljare, försäljningsingenjör, automationsingenjör eller är utbildad maskiningenjör inom automation. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom mekaniska och elektriska lösningar. Vidare är det ett stort plus ombud har erfarenhet av B2B-försäljning. Som person är du självgående, ansvarstagande och strukturerad. Du har ett proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt, vilket innebär att du hittar kundanpassade lösningar med hjälp av ditt tekniska kunnande. Du har en fallenhet för att skapa långsiktiga relationer med såväl kunder och kollegor och drivs av att nå resultat genom ökad försäljning.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, har goda IT-kunskaper och hanterar CRM-system med självklarhet. B-körkort är ett krav.

Varför Rittal?

Som Key Account Manager hos Rittal erbjuds du en viktig roll i en öppen företagskultur med högt i tak där samarbete och hjälpsamhet driver utvecklingen framåt. Du får möjlighet att arbeta med frihet under ansvar i en stabil organisation med högt tekniskt kunnande. Rittal är ett innovativt och välkänt bolag med goda utvecklingsmöjligheter. Placeringsort: Ängelholm eller från ditt hemmakontor.

Låter det här som en tjänst för dig? Tveka inte - ansök redan idag!

I den här rekryteringen samarbetar Rittal Scandinavian AB med FSK Group AB. Ansvarig rekryterare är Alexandra Pettersson, 070-5655673. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 2 juli 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rittal ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group som är världsledande inom apparatskåpssystem för industriautomation och fysisk IT-säkerhet. På Rittal Scandinavian AB hanterar 120 medarbetare 5000 artiklar och 3000 kunder. Huvudkontoret för Sverige är i Ängelholm, med lokala kontor i Stockholm och Göteborg.

Redan från starten var innovationskraft en del av Rittals DNA. 1961 grundade entreprenören Rudolf Loh apparatskåpstillverkningen Rudolf Loh i Rittershausen. Företagets syfte: "Apparatskåp direkt från lagret". Samma år som företaget grundades kom världens första serietillverkade apparatskåp ut på marknaden. 1969 döptes företaget om till Rittal - efter rötterna i Rittershausen i Dietzhölztal. Några år senare är Rittals apparatskåp världsstandard - och det är de än idag.