Bibliotekschef till en av Sveriges vackraste kommuner

Bibliotekschef till en av Sveriges vackraste kommuner

Ängelholms kommun söker nu en Bibliotekschef! Är du handlingskraftig och har erfarenhet av att leda i förändring? Är du redo för en spännande tjänst där utveckling och innovation står i fokus? Då kan detta vara din nya utmaning!

Arbetsbeskrivning:
Ängelholm har en väl utvecklad biblioteksverksamhet och som bibliotekschef är du ansvarig för de nio biblioteken samt en bokbuss. Två av biblioteken är idag meröppna och tre av biblioteken är integrerade folk- och skolbibliotek. Du har personalansvar för en grupp om 28 medarbetade fördelade i tre arbetsteam. Vidare är du ekonomiskt ansvarig samt driver och utvecklar verksamheten mot gemensamt uppsatta mål. Under de närmaste åren kommer en större ombyggnad och omgestaltning av Stadsbiblioteket att vara i fokus och erfarenhet av liknande processer är därför meriterande.

Du ingår i Kultur och stads ledningsgrupp tillsammans med enhetschefer för Bad, idrott och friluftsliv, Fritid i generationer, Allmänkultur och Stadsmiljö. Din närmsta chef är verksamhetschef för Kultur och stad. Till din hjälp i styrningen av biblioteksverksamheten ingår du i en ledningsgrupp tillsammans med de tre teamledarna.

Ängelholm har ett nära samarbete med tio andra kommuner inom Familjen Helsingborg, med en gemensam hemsida och katalog, lånekort och täta transporter av reserverade medier mellan biblioteken. Utvecklingen av det digitala biblioteket sker i hög grad inom samarbetet.

Arbetet med att ta fram en ny biblioteksplan för 2018-2021 har precis avslutats.

Kvalifikationer:
För att vara framgångsrik i rollen kräver vi att du har:
  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan adekvat akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Dokumenterad chefserfarenhet med personal- och ekonomiansvar
  • Erfarenhet av att leda en organisation inom biblioteksområdet eller från annan kulturverksamhet är högst önskvärd
  • Då verksamheten befinner sig i en ombyggnads- och utvecklingsfas vill vi att du har kunskap och erfarenhet av att leda förändringsarbete
Vi söker dig som har ett stort engagemang i biblioteksfrågor och en stark drivkraft att leda utifrån de förutsättningar som finns. Du är en trygg ledare som skapar förtroende för dig och ditt sätt att arbeta. Du har förmåga att skapa delaktighet i dialog och samverkan med medarbetare och externa parter. Du är tydligt och rak i din kommunikation och konsultativ i ditt samarbete med andra. Du har förmåga att strukturera, planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Du är som person prestigelös och har stor integritet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan via Randstads rekryteringssystem senast den 2018-11-18. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I den här rekryteringen samarbetar Ängelholms kommun med Randstad. Kontaktperson är Mikaela Hutzelmann 0768-554059 mikaela.hutzelmann@randstad.se

Om Ängelholms kommun:

Ängelholm är landets första agila kommun! Här tänker vi nytt och vi har därför byggt upp en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi skapat förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.
Mer info
Kontaktperson Mikaela Hutzelmann Persson
Telefon 0768554059
Område Ängelholm
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.