Business Controller med brinnande kontrollbehov (Ängelholm)

Business Controller med brinnande kontrollbehov (Ängelholm)

Vi på Prisjakt söker dig som likt en ettrig terrier aldrig slutar fråga "Har du uppdaterat budgeten?", som finner njutning i att tvinga fram siffror och förklaringar till avvikelser och rollspelar Saga i "Bron" när du förhör mellanchefer i motljuset av en skrivbordslampa. Prisjakt har redan norra halvklotets bästa ekonomiteam men behöver stärka upp ytterligare med en Business controller. Ett litet och sammansvetsat team som bland annat spelar in musikvideos, springer galet långa lopp och bestiger berg. Du blir en viktig ny lagspelare på den resa som Prisjakt nu befinner sig på.

Om dig

Du är självgående, ansvarstagande och har hög integritet. Vidare har du en stark analytisk förmåga och käkar siffror och data till frukost. Du har mycket energi och ett stort engagemang i det du gör. Du fullkomligt tokälskar struktur och har ett kontrollbehov som är så välutvecklat att det nästan räknas som en diagnos.

Du är pedagogisk, en fena på kommunikation och du besitter den unika förmågan att kunna förklara siffror för ekonomiallergiker. Med god affärsförståelse och en öppenhet för förändringar drivs du av att kunna påverka med hjälp av episka beslutsunderlag.

Din arbetsdag
 • Analysera, rapportera och kommentera bokslut för våra dotterbolag i nära samarbete med vårt redovisningsteam
 • Leda budget- och prognosarbetet
 • Vara ett stöd till verksamheten; utbilda, ta fram Business Case, kalkyler, beslutsunderlag och proaktivt föreslå förbättringsåtgärder
 • Rapportering månadsvis till ledningsgrupp och ägare
 • Underhåll och utveckling av Prisjakts budget- och prognosverktyg
 • Fungera som en brygga mellan ekonomi och övriga avdelningar
 • Utveckla, sammanställa och presentera nyckeltal
 • Driva projekt för att utveckla controllingavdelningen
Du kommer att utgå från Ängelholm rapporterar till vår CFO. Tjänsten är på heltid och med start omgående. Du får lägga två timmar av din arbetstid på träning och tre timmar på fri kompetensutveckling varje vecka (så om du alltid drömt om att lära dig fågelskåda har du chansen nu).

Din ryggsäck
 • 3-5 års erfarenhet av controlling eller liknande roller (100+ speltimmar i Monopol räknas inte)
 • Relevant utbildning
 • Mycket god dator- och systemvana
 • Sinne för humor (ett krav du förmodligen redan uppfyller eftersom du läst så här långt i annonsen)
Om Prisjakt

Hos Prisjakt får du ett företag med massa goodwill i form av prisvinnande arbetskultur och fluffiga förmåner - där en av de viktigaste månadsvisa utgifterna är innetofflor till medarbetarna och fredagsfika. Du kan läsa mer om hur det är att jobba hos oss i Prisjakt Culturebook.

Vi finns på flera marknader runt om i världen och möter miljoner unika besökare varje vecka. Vårt syfte är att hjälpa människor fatta bättre beslut inför sina köp. Det gör vi genom att presentera objektiv information och kvalitativ data med extra allt. Om du vill jobba på ett mänskligt företag med starka värderingar, mycket värme och extravaganta innetofflor så är vi företaget för dig.

Vi arbetar med löpande urval så skicka din ansökan asap.
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Prisjakt är en av Sveriges största oberoende informations- och jämförelsetjänster och guidar konsumenter till smarta köp. Prisjakt startades 2002 och sedan 2006 är Schibsted Tillväxtmedier AB majoritetsägare i Prisjakt Sverige AB.