Jr VVS-ingenjör alt Energiingenjör

Jr VVS-ingenjör alt Energiingenjör

Vill du vara med och utveckla morgondagens mest energieffektiva och hållbara fabriker och anläggningar? AirSon Engineering arbetar med avancerade, energiintensiva och installationstäta anläggningar med höga krav och snäva toleranser. Det handlar om de mest komplexa och tekniskt utmanande uppdragen där du följer kundens verksamhet i Sverige och eventuellt utomlands.

Vi arbetar med high-end projekt och söker därmed de vassaste nyexaminerade eller juniora ingenjörerna inom installationsteknik (VVS) eller Energi med placering på kontoren i Malmö eller Ängelholm. Vi kan lova dig en fantastisk utveckling!

Organisation och expansion

Bolaget består idag av VD, Dan Kristensson plus tjugotre drivna och duktiga ingenjörer, två ekonomer samt en säljare (KAM). Därtill kompletterade av ett stort nätverk av sidokonsulter och underleverantörer. Organisationen är uppdelad i tre huvudområden: Kontrollerade innemiljöer, Installationsteknik och Energieffektivisering. Den gemensamma nämnaren för samtliga är avancerad installationsteknik.

AirSon har vuxit kraftigt senaste åren och med E.ON vid rodret har vi nu en ambitiös plan att växa tiofalt de kommande fem åren! Vi kommer inom kort att bygga ut och dubblera antalet kontorsplatser på huvudkontoret i Ängelholm. Redan idag sitter vi i riktigt fräscha lokaler med egen golfbana och toppmoderna virtuella mötesrum. Vi planerar även att bygga ett mycket framtidsorienterat energilaboratorium inom fastigheten. Sedan 2020 har vi även etablerat oss med kontor i Malmö och det kommer nu även att öppnas ett kontor i Stockholm.

Och jobbet då?

AirSon Engineering arbetar i huvudsak med de svårare uppdragen, i energiintensiva och vad vi kallar installationstäta projekt med design av avancerade industriella projekt samt stora som små forskningsanläggningar. Bolaget arbetar dels som rådgivande konsulter och dels med nyckelfärdiga entreprenader, vilket i det senare fallet innebär projektledning med inköp och kontakter med både kund och leverantörer vid sidan av det huvudsakliga ingenjörsarbetet. Detta är tämligen unikt och det skiljer oss väsentligt mot "klassiska" konsultbolag. Det är väldigt utvecklande men ställer naturligtvis också högre krav på företagets projektledare.

Som junior VVS- eller Energiingenjör kommer du efterhand att fasas in mot rådgivning, konstruktion och projektledning. Även som Energiingenjör kommer du (om du vill) att få möjligheten att lära dig att designa och konstruera, vilket gör dig till en mer komplett och kompetent Energiingenjör.

I on-boarding processen får du en mentor och successivt fasas du in i arbetat genom att biträda företagets seniora projektledare med bl.a. rit- och konstruktionsarbete i de större installationstäta projekten. Allt eftersom du är flygfärdig får du mer ansvar och kan självständigt driva mindre projekt.

Tjänsterna kan innehålla en hel del resor inom landet, varför körkort är en nödvändighet. I takt med erfarenhet bör du också vara beredd på en del resor utomlands.

Vill du arbeta med att minska klimatpåverkan och CO2 utsläpp på riktigt? Då är det hos AirSon du gör störst skillnad!

Vem letar vi efter?

Då den tekniska och teoretiska komplexiteten är hög söker vi dig som har en MSc eller BSc, inriktning Installationsteknik (VVS) eller Energiteknik och som fick bra betyg. Vi välkomnar dig som är nyexaminerad och driven eller dig som arbetat ett par år med energieffektivisering eller VVS-konstruktion. Vi ser att du har stort intresse för 3D CAD - MagiCAD och Revit.

AirSon är ett växande bolag med god lönsamhet och fin utveckling även framgent. De personliga egenskaperna är väldigt viktiga för oss. Vi söker dig som gärna vill vara med på vår resa och som lockas av att arbeta med tekniskt avancerade och utmanade projekt.

Tydliga egenskaper hos dig är att du är intresserad och nyfiken, tycker om att ta ansvar samt att du är driven och självgående. Vidare är du strukturerad och tror dig ha förutsättningarna att kunna driva projekt med administrativt, tekniskt och ekonomiskt ansvar. Du är väldigt tekniskt intresserad. Då vi driver såväl nationella som internationella projekt kräver vi god svenska och engelska.

Hur ansöker jag?

AirSon Engineering har tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 21 juni 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AirSon är en del av energikoncernen E.ON och arbetar med avancerad och nischad projektering av processnära VVS-tekniska installationer samt energirådgivning åt främst industriella och energiintensiva kunder. Våra projekt återfinns inom främst läkemedel, livsmedel, high-tec och forskningsanläggningar. Kunderna är oftast multinationella bolag och uppdragen utförs därför både nationellt och internationellt. Projekten varierar från några timmars rådgivning till projektering och utförande av nya produktionsanläggningar i miljardklassen.

Företaget har utgjort en plantskola för ett flertal kommersiellt framgångsrika forskningsprojekt. Med mer än 40 års erfarenheter inom aerodynamik, VVS- och energiteknik erbjuder vi svensk industri framtidens lösningar inom kontrollerade inomhusmiljöer, avancerad renrumsteknik, integrerad VVS-teknisk design och implementering av stora högprofilerade energisparprojekt. Läs mer påwww.airson.se

Vem är Macavoy?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med en bakgrund från teknik/ingenjörsområdet. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer: http://linkedin.com/company/macavoy-ab/