Industrielektriker / El och Instrument – Öresundskraft, Ängelholm

Industrielektriker / El och Instrument – Öresundskraft, Ängelholm


Om Öresundskraft

Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster lever vi får vision.

"För en bättre värld" www.oresundskraft.se

Våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Lika enkelt ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Nyrenoverade kontorslokaler i all ära - alla får dessutom både träna varje vecka och årligen volontärsarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Förmåner Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och hjälp oss i detta viktiga arbete. #tillsammansför17. Se gärna filmen: Stolta men inte nöjda.

Kom gärna och träffa oss under sommarens H22 City Expo, där vi naturligtvis presenterar en del av våra smarta och hållbara klimatlösningar via seminarier och aktiviteter - öppet hus. H22

Om verksamheten
Inom vårt Affärsområde Produktion ansvarar vi för drift och underhåll samt löpande utveckling och optimering av all energiproduktion inom Öresundskraft (Helsingborg och Ängelholm). Inom Underhållsavdelningen, där denna tjänst är placerad, är vi totalt ca 20 personer. Vi är nio dagtidsgående underhållssamordnare inom el & mekanik som arbetar lokalt vid respektive anläggning . Till vår hjälp har vi en centralt placerad grupp av underhållsingenjörer / specialister. Tillsammans ansvarar vi för allt löpande och förebyggande underhåll vid Filbornaverket och Västhamnsverket, i Helsingborg samt vid Åkerslundsverket, i Ängelholm. Just nu genomför vi flera större investeringsprojekt inom styrning, automation- och anläggningsteknik, samtidigt som vi fortsätter att utveckla och förbättra våra arbetssätt.

Om tjänsten
I din roll som Industrielektriker (Underhållssamordnare El & instrument), kommer du att ansvara för ditt funktionsområde, vilket innebär att du planerar, bereder och leder/fördelar arbeten samt gör uppföljningar tillsammans med våra samarbetspartners. Naturligtvis kommer du också att göra en hel del egen felsökning och eget praktiskt arbete. Du kommer att vara placerad på Åkerslundsverket, men i rollen ingår det även att kunna hjälpa och stödja kollegor vid våra andra anläggningar, i deras underhållsarbeten och projekt. Rollen har en stor bredd och du kommer att behöva hantera många typer av arbeten. Allt från akut problemlösning och/eller planerade servicearbeten, besiktningar till förebyggande underhållsarbeten/förbättringar rörande el och instrument, styrningar - alltid i ett nära samarbete med dina kunniga kollegor. (Öresundskraft använder sig av underentreprenörer, för delar av det dagliga praktiska underhållsarbetet).

Du samarbetar dagligen med underhållsteamet på Åkerslundsverket (inom mekanik och el/automation), samt med vår anläggningsingenjör, driftpersonal, projektledare och externa samarbetspartners/entreprenörer. I rollen har du ett viktigt ansvar för att kontrollera utfört arbete, både vad gäller kvalitet och ekonomi. Tillsammans med ditt team ansvarar du också för att vi har tillgång till de reservdelar vi behöver för anläggningens dagliga drift.

Vi strävar alltid efter att styra verksamheten från avhjälpande till förebyggande underhåll och på så sätt minimera produktionsstoppen. Här blir du en viktig spelare. I ditt arbete är du en förebild vad gäller föreskrifter och regler inom miljö, arbetsmiljö, säkerhet, kvalitet och ekonomi. Utöver arbetet med den dagliga driften kommer du också att ha ett nära samarbete med underhålls- och anläggningsansvariga i planeringen av våra återkommande revisionsstopp (2 ggr per år) och du kommer även att delta i olika förbättringsprojekt. Tjänsten är dagtidsgående (måndag-fredag) med en återkommande beredskapsvecka (var femte vecka). Du rapporterar direkt till Underhållschefen för Åkerslundsverket.

Om dig
För att vara framgångsrik och trivas i tjänsten tror vi att du har några års erfarenhet av underhållsarbete (el & instrument), gärna inom kraft- & värmeproduktion eller annan tyngre processindustri, alternativt maritimt underhåll. Naturligtvis har du goda el-kunskaper under 1000 V och är van vid felsökning av styrsystem/styrskåp, brytare, sensorer och automation. Vi förutsätter att du har en mycket god datorvana och en erfarenhet av ritningsläsning samt dokumentation och hantering av arbetsorder med stöd av något underhållssystem, t.ex.: API Pro. I rollen kommer du att behöva ha körkort (B) och vi utgår ifrån att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen behöver du vara strukturerad, proaktiv, flexibel och bra på att samarbeta, såväl inom organisationen som med externa samarbetspartners. Du behöver också ha lätt för att se helheten, förstå ett system, så att du på detaljnivå kan hitta en praktisk lösning. Du trivs när ingen dag är den andra lik och när nya utmaningar och omprioriteringar är mer regel än undantag. Naturligtvis är du genuint tekniskt intresserad och har en god problemlösningsförmåga.

För oss är mångfald viktigt på riktigt. Det som gör oss olika är också det som utvecklar oss mest. Olika perspektiv, erfarenhet och personligheter är en stor del av vår nyckel till framgång. Var dig själv och bidra på ditt alldeles egna sätt - välkommen till Öresundskraft!

Kontakt och Ansökan
Vi samarbetar med PAf Rekrytering i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via länken nedan eller på www.pafrekrytering.seEfter fullgjord registrering finns du i PAf:s databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell.

Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Sista ansökningsdag: 2022-05-25.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta PAf Rekrytering, i Malmö: Björn P Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: bjorn.larsson@pafrekrytering.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Facklig kontakt
Vesna Sulejic, Vision, 042-490 3164
Kristina Lassing, Akademikerna, 042-490 3823

Sökord: Industrielektriker / instrument / styrteknik / apparatskåp / plc / underhållstekniker / underhållsingenjör / elektriker
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Öresundskraft