Lärare till fordon- och transportprogrammet

Lärare till fordon- och transportprogrammet

Om arbetsplatsen
Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se


Ängelholms Gymnasieskola är en inspirerande mötesplats för kunskap och utveckling. Det är en stor arbetsplats; varje dag tar vi emot ca 1300 elever, och för att erbjuda en bra verksamhet är vi ca 190 medarbetare.

Ängelholms Gymnasieskola har motiverade elever och kunnig personal. Våra gymnasieprogram är lokaliserade till tre olika skolenheter, Rönnegymnasiet, Valhall College och Victoriaskolan. Flera av våra yrkesutbildningar på Ängelholms Gymnasieskola finns på Valhall College och fordonsprogrammet är ett av dessa. Programmet ryms i en tidigare flygflottiljslokal. I samma byggnad finns även vårt Bygg- och anläggningsprogam och vårt El- och energiprogram.

Ängelholms Gymnasieskola har goda resultat och vi anstränger oss för att utveckla verksamheten i takt med omvärlden. Vi får medial uppmärksamhet för både goda initiativ från lärare och framgångsrika resultat hos elever. Sökandetillströmningen till våra program är god.

Vi söker nu en yrkeslärare till vårt fordon- och transportprogram (personbilsinriktningen).

Arbetsuppgifter
Eleverna som studerar på vårt fordons- och transportprogram (personbilsinriktningen) förväntas i framtiden att arbeta som personbilsmekaniker/ personbilstekniker. Utbildningens innehåll har tagits fram i nära samarbete med fordonsbranschen lokalt för att säkerställa att utbildningen lever upp till branschens kommande arbetskraftsbehov. Elevernas första gymnasieår tillbringar de inne på skolan. I årskurs två och årskurs tre bedrivs undervisningen till stor del ute på en arbetsplats genom APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Fordonsutbildningen är ny på Ängelholms gymnasieskola. Den startade höstterminen 2020. Lärartjänsten som vi söker rymmer framförallt undervisning i yrkesämnena på fordonsutbildningen, men den kan framöver även omfatta praktikanskaffning och praktikuppföljning.

Kvalifikationer
Du har yrkeserfarenhet som personbilsmekaniker eller tekniker inom personbilsbranschen.

Med tanke på den snabba teknikutvecklingen måste du ha kapacitet att tillgodogöra dig ny teknik.

Kommunikation med hög kvalitet är en viktig tillgång i arbetet som yrkeslärare. Du måste kunna kommunicera på ett lugnt, tydligt och sakligt sätt med elever, vårdnadshavare, kollegor och företagsrepresentanterna som vi samarbetar med.

Förutom dokumenten som styr gymnasieskolans utbildning måste du kunna tillgodogöra dig och praktisera Arbetsmiljölagens krav som ställs på utbildningen och elevernas praktik.

Ängelholms gymnasieskola kommer att erbjuda dig möjlighet att läsa in yrkeslärarutbildning och stå för kostnaderna som är förknippade med utbildningen.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)