Lärare i Elteknik till Ängelholms gymnasieskola

Lärare i Elteknik till Ängelholms gymnasieskola

Om arbetsplatsen
Ängelholm är landets första agila kommun! Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor. Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft. Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se Om Ängelholms gymnasieskola Ängelholms Gymnasieskola är en inspirerande mötesplats för kunskap och utveckling. Det är en stor arbetsplats; varje dag tar vi emot ca 1300 elever, och för att erbjuda en bra verksamhet är vi ca 190 medarbetare. Ängelholms Gymnasieskola har motiverade elever och kunnig personal. Våra gymnasieprogram är lokaliserade till tre olika skolenheter, Rönnegymnasiet, Valhall College och Victoriaskolan. Vi har goda resultat och anstränger oss för att utveckla verksamheten i takt med omvärlden. Ängelholms Gymnasieskola får medial uppmärksamhet för både goda initiativ från lärare och framgångsrika resultat hos elever. Sökandetillströmningen till våra program är god. Vi söker nu en lärare i Elteknik till El- och energiprogrammet.

Arbetsuppgifter
Vi har två inriktningar på vårt El- och energiprogram. Elteknik samt Dator och kommunikationsteknik. Vi söker en lärare som vill arbeta tillsammans med oss på inriktningen Elteknik. Inriktningen finns på Valhall College strax norr om Ängelholm. Utbildningen ryms i en tidigare flygflottiljslokal. I samma byggnad finns ett Bygg- och anläggningsprogam samt ett nystartat Fordons- och transportprogram. El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Syftet är att eleverna ska vara förberedda för att ta klivet ut som lärlingselev på en arbetsplats efter avslutad gymnasieutbildning. Kort beskrivet ska utbildningen (inriktningen elteknik) ge grundkunskaper i att installera, serva, underhålla och reparera elanläggningar, larm, tele- och datanät. Utbildningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation. Andra möjliga framtida yrken är till exempel hisstekniker, larmtekniker och elektriker inom eldistribution. Förutom undervisning i kurser som ingår i elevernas utbildning omfattar tjänsten en roll som mentor för eleverna, samt ansvar för utbildningens kontakter med arbetslivet, d.v.s. arbetsplatserna som tar emot våra elever på praktik. Det innebär att man ska förbereda elevernas praktik och följa upp elevernas prestationer ute på respektive arbetsplats.

Kvalifikationer
Du har yrkeserfarenhet som elektriker, (elbehörighet AB eller ABL). Ängelholms gymnasieskola kommer att erbjuda dig att läsa in yrkeslärarutbildning och stå för kostnaderna som är förknippade med utbildningen. Kommunikation är en viktig tillgång i arbetet som yrkeslärare. Du måste kunna kommunicera på ett lugnt, tydligt och sakligt sätt med elever, vårdnadshavare, kollegor och företagsrepresentanterna som vi samarbetar med. Förutom dokumenten som styr gymnasieskolans utbildning måste du kunna tillgodogöra dig och praktisera Arbetsmiljölagens krav som ställs på utbildningen och elevernas praktik. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Område Ängelholm
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (20 dagar kvar)