Legitimerad arbetsterapeut

Legitimerad arbetsterapeut

David Engkvist, Verksamhetschef på hemsjukvården berättar om uppdraget:

Varför vill man arbeta som arbetsterapeut hos er på hemsjukvården?
Medarbetarna berättar att de trivs i sitt arbetet. Det är en omtänksam grupp och man värnar om varandra. Jag tror att om det finns trygghet i gruppen så blir man även sitt bästa jag i sin yrkesprofession. Mentorskapet vi har byggt upp hos oss tror jag också bidrar till den trygghet och gemenskap som medarbetarna känner här. Samtidigt är det viktigt med ett tydligt fokus på uppdraget.

Jag har förmånen att vara chef över en grupp engagerade personer och vi jobbar kontinuerligt med värdegrundsarbete och med vår arbetsmiljö. Välfärdsteknik och dess utveckling är något som är på agendan hos oss och som vi ska jobba ännu mer med. På så sätt får medarbetarna använda sin kompetens till det som de är bäst på. Vi ska veta vad som är på agendan genom omvärldsbevakning och vidareutbildningar är viktigt. Jag vill att medarbetare ska känna att de får utvecklas hos oss.

Att jobba i en kommun är ett varierat uppdrag eftersom du samverkar med så många aktörer och arbetar såväl enskilt som i team. Trygghet och stabilitet är grundpelare här istället för prestationsbudget.

Vem är du som chef?
Som chef vill jag arbeta med förtroende och tillit. Alla kan göra fel och vi hjälps åt framåt. För mig är det viktigt att varje medarbetare får mandat att påverka både sin egen och verksamhetens utveckling.

Vad erbjuder vi
Som medarbetare hos oss är du vår viktigaste tillgång och vi vill erbjuda dig fler förmåner utöver din lön. Däribland bra friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, tjänstepension, försäkringar och möjlighet att leasa miljöbil. Du har även möjligheter till vidareutbildning inom ditt kompetensområde för att du ska kunna utvecklas hos oss. Läs mer om förmåner som medarbetare hos Åmåls kommun här: Vårt erbjudande!

Ditt uppdrag
Kommunrehab består av fem arbetsterapeuter, tre fysioterapeuter, en rehabassistent och en hjälpmedelstekniker. Vi har ett nära samarbete med sjuksköterskor, omvårdnadspersonal, biståndshandläggare med flera.

Den kommunala hälso- och sjukvården ansvarar för sjukvårdsinsatser, rehabilitering/habilitering och hjälpmedel inom ordinärt boende, särskilt boende och korttidsavdelning. Du kommer att arbeta med professionsspecifika bedömningar och träningar av aktiviteter i det dagliga livet, hjälpmedelsutprovning, intygsskrivning samt handledning och instruktion till patient, närstående och omvårdnadspersonal/personliga assistenter. Vi erbjuder ett mentorskap för att du ska få bästa möjliga start hos oss som nyanställd. På kommunrehab arbetar vi i ljusa, fina och välutrustade lokaler med bland annat behandlingsrum/utprovningsrum, träningskök och gym.

Se gärna vår film om hur det är att arbeta i hemsjukvården: https://www.youtube.com/watch?v=5RAVN3ahekc

Vem är du
Du kommer ha ett nära samarbete med olika professioner, därför värdesätter vi god samarbetsförmåga och att du är flexibel som person. Du har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Vidare är du lyhörd, kommunikativ och har ett gott bemötande. Utmaningar i det dagliga arbetet ser du som möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Formella kompetenskrav
  • Legitimerad arbetsterapeut.
  • Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i så väl tal som skrift.
  • B-körkort erfordras och digital legitimering såsom Bank ID.
Meriterande
Det är fördelaktigt om du har erfarenhet och/eller utbildning riktade mot kommunal verksamhet.

Anställningen
Tillsvidareanställning på 100%. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning. Arbetsterapeuten är för närvarande placerad vid Hemsjukvården inom välfärd- och arbetsmarknadsförvaltningen. Närmaste chef är verksamhetschef Hemsjukvården.

Ansökan
Vi vet att en inkluderande arbetsplats är en hållbar arbetsplats. Olika bakgrunder, erfarenheter och egenskaper gör oss sammantaget helt enkelt bättre. Så vem du än är - varmt välkommen med din ansökan i form av personligt brev och cv. Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen.

Tillträdesdatum
Börja så snart som möjligt

Omfattning
100%

Varmt välkommen med din ansökan!

(Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande).
Mer info
Kontaktperson David Engkvist
Telefon 0532-777238
Område Åmål
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=2203&ProjectId=143686&DepartmentId=18971&MediaId=4634
Sista ansökningsdag 8 feb 2021 (16 dagar kvar)