Kulturchef till Åmåls kommun, Åmål

Kulturchef till Åmåls kommun, Åmål

Åmål är en kultur- och eventstad. Uppdraget som kulturchef i Åmåls kommun är ett mångfacetterat uppdrag som har sin arena såväl lokalt som regionalt och nationellt. Arbetet har inslag av lagstiftade uppgifter, ledarskap för det öppna och fria skapandet för utövare, och ansvar för tillgänglighet till kulturlivet för att möta intresset från medborgare och besökare. Du har ansvar för 22 medarbetare inom bibliotek och kulturskolan, som är de två största verksamheterna, samt allmänkultur. Som kulturchef samverkar du för att hitta utvecklingssynergier såväl internt inom kommunen, som externt.

Ditt uppdrag är att hålla Åmåls kulturliv levande, driva framåt och utveckla kulturområdet. Genom att skapa goda förutsättningar och stimulera kreativa idéer kan Åmål vara det självklara besöksmålet med kultur och rekreation i fokus. Du rapporterar till biträdande kommunchef, och du ingår i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Fullt arbetsgivar- samt arbetsmiljö- och budgetansvar
  • Utveckla kulturen i Åmål inom befintlig budgetram
  • Ekonomiska processer som styrmedel i en hållbar ekonomi
  • Samverka med politiken samt aktivt delta i regionala och nationella sammanhang
  • Lokala utvecklingsprojekt tillsammans med kulturutövare samt kontakter och samverkan med lokalsamhället
  • Samverkan Dalsland - nätverk på chefsnivå, exempelvis gällande Bibliotek Dalsland och kulturskolan
  • Ansvar för konsthall och biograf
Vi söker dig med högskoleexamen och ett brett kulturintresse. Du har haft en ledarroll inom kultur- och biblioteksverksamhet med ansvar för struktur, ekonomistyrning och utveckling, och du bidrar på både strategisk och operativ nivå. Det är meriterande med erfarenhet inom ungdoms- och integrationsarbete samt allmänkultur. Har du dessutom ett upparbetat nätverk inom kulturlivet samt erfarenhet från politiskt styrd organisation, är detta ett plus. Din ledarstil är baserad på tillit och du har ett genuint intresse för människor. Du är lyhörd, skapar motivation, och är även prestigelös och trygg. Du har god förståelse för behov av förändring och du är flexibel, beslutsmässig och van att hantera olika intressen. Du leder förändringsarbete i samverkan och med helhetsperspektiv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

I den här rekryteringen samarbetar Åmåls kommun med Maquire. Känner du igen dig i beskrivningen är du varmt välkommen att söka via www.maquire.se senast den 28 februari. Vid frågor, kontakta gärna Mia Roos 0723 28 22 53 eller Åse Torbjär Granath 0763 38 87 97.

Åmål vid Vänern är en av regionens äldsta städer med en vacker stadskärna från förra sekelskiftet. Staden har närmare 13 000 året-runt-boende och är ännu mer besökt under sommarperioden. Läget vid Vänern och den fina skärgården gör Åmål till en innerkuststad med ett aktivt och levande båtliv. Kultur- och evenemangsstaden Åmål bjuder även på aktiviteter som sträcker sig hela året, däribland den välbesökta Bluesfesten och bokdagar i Dalsland.

Staden har en väl utbyggd barnomsorg och skola med fokus på utveckling och med den avgiftsfria kulturskolan skapas ännu mer möjligheter för barn och ungdomar att få växa inom skapande och kreativt tänkande. Med många aktiva idrottsföreningar finns det stort utbud även för den idrottsintresserade, bland annat inom golf, fotboll, ishockey, tennis, segling, hästsport och skidsport.

Arbetsgivaren Åmåls kommun verkar genom våra fyra värdeord: genuin, omtänksam, aktiv och modig. Vår vision är att vara Sveriges mest gästvänliga stad. Läs mer om Åmål på www.amal.se
Mer info
Område Åmål
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Åmåls kommun förändrar kommunstyrelseförvaltningen och kommunledningskontoret för en tydlig och effektiv organisation. Omorganisationen stärker Åmåls kommuns operativa och strategiska förmåga. Rekrytering till flera viktiga chefstjänster sker nu och det gäller tillsättning av såväl nyinrättade eller förändrade roller som ersättningsrekrytering. Läs mer om Åmål på amal.se