IT-chef till Åmåls kommun, Åmål

IT-chef till Åmåls kommun, Åmål

IT-enheten förvaltar, utvecklar och sköter driften av IT och telefoni i Åmåls kommun. Uppdraget är även att samverka med och stödja kommunledningen och förvaltningarna i strategisk och övergripande utveckling inom IT och digitalisering. Genom bred kompetens och stort kunnande erbjuder enheten IT-tjänster som bidrar till att utveckla kommunens verksamheter. I rollen som IT-chef blir du en nyckelperson i förnyelse och förändringsarbete för framtiden.

Ansvar och arbetsuppgifter
  • Att leda och utveckla medarbetare, kompetens och organisation för IT-enheten
  • Säkerställa en stabil och säker IT-plattform samt en effektiv drift och förvaltning av befintliga system
  • Budget- och arbetsmiljöansvar
  • Samverkan internt med förvaltningar och verksamheter
  • Implementering av Digitaliseringsstrategin
  • Omvärldsbevakning
  • Ansvar för leverantörskontakter, upphandlingar, avtal, licenser
  • Samverkan med övriga IT-chefer inom Fyrbodals kommunalförbund
Ledaransvaret omfattar 6 tekniker + helpdesk, du rapporterar till biträdande kommunchef, och du ingår i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp.

Vi söker dig med relevant utbildning, som exempelvis högskoleingenjör/civilingenjör/systemvetare, och bred erfarenhet av att leda och utveckla IT och digitalisering som stöd i komplex verksamhet, gärna från både offentlig och privat organisation. Du är en engagerad ledare som drivs av intresse för samverkan, kompetensutveckling och att bygga ett starkt team. Med helhetsperspektiv och omvärldskunskap kan du balansera önskemålen från verksamheterna med en hållbar ekonomi, god struktur och effektiv projekthantering.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då tjänsten i Åmåls kommun innebär placering i säkerhetsklass.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

I den här rekryteringen samarbetar Åmåls kommun med Maquire. Känner du igen dig i beskrivningen är du varmt välkommen att söka via www.maquire.se senast den 28 februari. Är du intresserad och har frågor, kontakta gärna Linda Landin Ödman 0763-17 38 28.

Åmål vid Vänern är en av regionens äldsta städer med en vacker stadskärna från förra sekelskiftet. Staden har närmare 13 000 året-runt-boende och är ännu mer besökt under sommarperioden. Läget vid Vänern och den fina skärgården gör Åmål till en innerkuststad med ett aktivt och levande båtliv. Kultur- och evenemangsstaden Åmål bjuder även på aktiviteter som sträcker sig hela året, däribland den välbesökta Bluesfesten och bokdagar i Dalsland.

Staden har en väl utbyggd barnomsorg och skola med fokus på utveckling och med den avgiftsfria kulturskolan skapas ännu mer möjligheter för barn och ungdomar att få växa inom skapande och kreativt tänkande. Med många aktiva idrottsföreningar finns det stort utbud även för den idrottsintresserade, bland annat inom golf, fotboll, ishockey, tennis, segling, hästsport och skidsport.

Arbetsgivaren Åmåls kommun verkar genom våra fyra värdeord: genuin, omtänksam, aktiv och modig. Vår vision är att vara Sveriges mest gästvänliga stad. Läs mer om Åmål på www.amal.se
Mer info
Område Åmål
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Åmåls kommun förändrar kommunstyrelseförvaltningen och kommunledningskontoret för en tydlig och effektiv organisation. Omorganisationen stärker Åmåls kommuns operativa och strategiska förmåga. Rekrytering till flera viktiga chefstjänster sker nu och det gäller tillsättning av såväl nyinrättade eller förändrade roller som ersättningsrekrytering. Läs mer om Åmål på amal.se