Senior HR-Konsult till Åmåls kommun

Senior HR-Konsult till Åmåls kommun

Vill du vara med att bidra till värdeskapande HR? Till vårt HR-team söker vi en Senior HR-Generalist med bred kunskap, stort intresse och en gedigen erfarenhet från arbetsrätt och fackliga förhandlingar. Brinner du dessutom för utveckling och att göra stegförflyttningar som bidrar till verksamhetsnytta kan det vara dig vi söker.

Vårt mål är att skapa mervärde till organisationen genom support till chefer och medarbetare och att aktivt arbeta för att Åmåls Kommun ska vara en än mer attraktiv arbetsgivare. Vi vill arbeta mer värdeskapande med HR och fokusera på en aktiv och strategisk roll för att på bästa sätt bidra till en framgångsrik organisation. Detta genom att bl. a tydliggöra HR-processerna, införa systemstöd, arbeta med ledarskapet och aktiviteter kopplat till arbetsgivarvarumärket.

Rollen är en generalistroll där du tillsammans med dina kollegor stöttar verksamheten med alla typer av HR relaterade frågor och bidrar både på en strategiskt och en operativ nivå. Inom avdelningen kommer du att ta ett större ansvar för arbetsrätt och fackliga förhandlingar.

Du kommer bland annat att arbeta med:
  • Strategiskt och operativt stöd till chefer och medarbetare
  • Arbetsrättsliga frågor
  • Fackliga förhandlingar och ansvar för att förhandla lokala kollektivavtal
  • Löneöversyn
  • Ledarutveckling och kompetensutvecklingsfrågor
  • Arbetsmiljöfrågor
  • Utvecklingsarbete av HR processer
  • Löpande administrativa uppgifter som ingår i rollen
Inom personalenheten arbetare ytterligare två HR-kollegor, en personalekonom och tre löneassistenter. Ni har ett tätt samarbete med varandra och andra delar av organisationen med stort eget ansvar och befogenheter. Du rapporterar till personalchefen. För rätt person kan det komma att finnas möjlighet till utveckling och ytterligare ansvar.

Erfarenhet och egenskaper

Du har flerårig erfarenhet från en bred professionell HR-roll, gärna från en större organisation och med en högskoleexamen inom HR eller motsvarande i grunden. Din kunskap och intresse ligger inom arbetsrätt och förhandlingar, men du är en generalist i grunden. Har du erfarenhet av att arbeta med ledarutveckling, hålla utbildningar eller själv leda team, är det meriterande. Likaså om du varit delaktig i systemimplementation av PA/Lön och är öppen för digitalisering av processer som ger tid för mer värdeskapande arbete.

Vi söker dig som är utvecklingsorienterad och målinriktat driver frågor med ett självklart verksamhetsfokus. Med ditt konsultativa förhållningsätt har du förmågan att entusiasmera ledare i organisationen och driva och följa upp HR-arbetet utifrån uppsatta mål. Det är också viktigt att du tycker om att arbeta i team och nära dina kollegor och att du trivs att rollen både är operativ och strategisk. Du kan snabbt parera och prioritera i frågor som dyker upp med kort varsel. Samhällsfrågor och att verka i en offentlig organisation är självklart något som intresserar dig.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Åmåls kommun med Jerrie. Känner du igen dig i beskrivningen är du varmt välkommen att söka via www.jerrie.se senast den 7 juni. Vid frågor, kontakta gärna rekryteringskonsult Helena Bruman 0735-405262.
Mer info
Område Åmål
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Åmål vid Vänern är en av regionens äldsta städer med en vacker stadskärna från förra sekelskiftet. Staden har närmare 13 000 året-runt-boende och är ännu mer besökt under sommarperioden. Läget vid Vänern och den fina skärgården gör Åmål till en innerkuststad med ett aktivt och levande båtliv. Kultur- och evenemangsstaden Åmål bjuder även på aktiviteter som sträcker sig hela året, däribland den välbesökta Bluesfesten och bokdagar i Dalsland.

Staden har en väl utbyggd barnomsorg och skola med fokus på utveckling och med den avgiftsfria kulturskolan skapas ännu mer möjligheter för barn och ungdomar att få växa inom skapande och kreativt tänkande. Med många aktiva idrottsföreningar finns det stort utbud även för den idrottsintresserade, bland annat inom golf, fotboll, ishockey, tennis, segling, hästsport och skidsport.

Arbetsgivaren Åmåls kommun verkar genom våra fyra värdeord: genuin, omtänksam, aktiv och modig. Vår vision är att vara Sveriges mest gästvänliga stad. Läs mer om Åmål på www.amal.se