FMV T&E i Vidsel söker IT-säkerhetssamordnare

FMV T&E i Vidsel söker IT-säkerhetssamordnare

FMV har bara funnits i 50 år men vårt uppdrag för Sverige sträcker sig tillbaka 400 år. Från dåtidens läderkanoner till dagens rymdförsvar. Vi utvecklar och levererar de system och tjänster Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige imorgon. Att jobba med IT- och informationssäkerhet hos oss är att bidra till Sveriges försvar och landets säkerhet. Vi ger dig möjligheter att utvecklas inom din roll i en miljö där du jobbar nära tillsammans med andra för att skapa nytt och bättre. Utveckla morgondagen och gör skillnad för Sverige med oss.

Som IT-säkerhetssamordnare hos oss säkerställer du IT-system genom olika typer av testning och ser till att de lever upp mot ställda krav. Idag och imorgon.

Denna tjänst hör till FMVs verksamhetsområde Test och Evaluering (T&E). Verksamheten omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering (VoV) av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. VoV inom FMV fokuseras på att objektet uppfyller gällande lagar, är säkert att hantera och har efterfrågad materiell förmåga. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Linköping, Vidsel, Karlsborg, Skövde, Karlskrona och Enköping.

IT-säkerhetssamordnarens främsta mål är att samordna provplatsen i Vidsels lokala IT-säkerhetsarbete och säkerställa att provplatsens egna IT-system uppfyller gällande säkerhetskrav. Tjänsten är organisatoriskt placerad under ledningsstöd i Vidsel och ingår i T&E säkerhetsskyddsorganisation. Tjänsten innebär ett nära samarbete i första hand med provplatsens säkerhetsskyddssamordnare samt T&E IT-säkerhetskoordinator men även övriga inom säkerhetsskyddsorganisationen. Vid behov kan även stöttning av övriga provplatser inom T&E förekomma, vilket kan innebära tjänsteresor till andra provplatser inom T&E.

Ditt arbete som IT-säkerhetssamordnare
Som IT-säkerhetssamordnare arbetar du med:
  • Ackrediteringar av lokala IT-system
  • Konfiguration och administration av tekniska IT-säkerhetslösningar.
  • Logganalyser
  • Säkerställa att IT-säkerhetsbestämmelser och rutiner upprätthålls och följs.
  • Granskning och penetrationstestning av IT-system
  • Stödja projektledare och provledare i IT-säkerhetsfrågor
Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med IT-inriktning, till exempel civilingenjör i datateknik eller motsvarande. Meriterande är om du har akademisk utbildning inom IT-säkerhet. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet och är van att jobba i projektform.

Arbetet kräver djupa kunskaper inom IT-säkerhet, vana vid att arbeta med autentiseringslösningar, brandväggar, IDS/IPS, nätverk och härdning av olika operativsystem. Har du dessutom erfarenhet från Försvarsmaktens IT-process och KSF (Krav på Säkerhetsfunktioner) samt är bekant med FMV:s process för ISD (Informationssäkerhetsdeklaration) är det meriterande.

Arbetet kan innebära tjänsteresor och du skall ha svenskt körkort klass B. Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklassad befattning varför säkerhetsprövning är ett krav. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Vi tillämpar provanställning. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare (ej dubbelt medborgarskap) samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ronny Nordmark SACO, Lars Emilsson Försvarsförbundet, Peter Andersson SEKO och Peter Wallgren Officersförbundet, alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Johan Petersson, IT-säkerhetskoordinator T&E, 070-336 72 21 eller Stefan Kriegholm, C T&E Vidsel,070-577 97 57.

Sista ansökningsdag är 2019-02-03.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Älvsbyn
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 3 feb (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se