Älvsbyns kommun söker en kommunchef

Älvsbyns kommun söker en kommunchef

Älvsbyns kommun söker en kommunchef som både kan och vill leda i förändring. Du driver utvecklingsarbetet mot kommunens vision och mål. Samtidigt skapar du hög kvalitet och effektivitet i våra verksamheter.

Älvsbyns kommun: Mjukt inbäddat mellan skogbeklädda berg ligger Norrbottens pärla Älvsbyn. Sett uppifrån ser Älvsbyn ut som just en pärla, med ett glittrande azurblått band i ena kanten infattad av höga och branta berg.

I vår kommun bedrivs verksamheten både i förvaltnings- och bolagsform. Totalt har koncernen en omslutning på 366 miljoner kronor och antalet anställda är cirka 1 200. Vi har en gemensam förvaltning och tre kommunala bolag. All operativ verksamhet finns samlad inom kommunstyrelsen med kommunchefen som högste ansvarige tjänsteman. Du leder förvaltningen under kommunstyrelsen. Förvaltningen sköter styrelsens administration, verkställer och följer upp de beslut som styrelsen fattar. Som kommunchef är du VD i Älvsbyns Kommunföretag AB. Det är ett moderbolag med två döttrar; Älvsbyns Fastigheter AB och Älvsbyns Energi AB. Du ansvarar för samordningen mellan bolagen.

Hos oss leder du en organisation som arbetar för att bra ska bli ännu bättre. Vi är en av Sveriges bästa skolkommuner, har länets bästa näringslivsklimat och arbetar ständigt för att vara en attraktiv arbetsgivare genom att bland annat erbjuda anställda förmåner såsom semesterväxling, löneväxling och möjlighet till distansarbete. Bakom våra bedrifter ligger ett mycket hårt arbete av duktiga och engagerade medarbetare som varje dag gör skillnad och visar handlingskraft.

Uppdraget: Världen står idag inför komplexa utmaningar som ställer krav på oss alla. Hur kan vi med våra olika styrkor, perspektiv och förutsättningar skapa en långsiktigt hållbar och stark utveckling? Vårt svar är samverkan. Vi tror att det är genom samverkan som vi kan lösa de sociala, ekonomiska och ekologiska utmaningar som samhället möter. Älvsbyns kommun vill bidra till ett starkt lokalt ledarskap som levererar hållbar tillväxt genom strategiska samarbeten på nationell och regional nivå. Våra samarbetsparter är företag, utbildningsinstitutioner, statliga myndigheter, regioner, andra kommuner och civilsamhällets organisationer. Tillsammans tar vi oss an utmaningarna och fortsätter att utveckla vår pärla Älvsbyns kommun.

Din bakgrund: För att kunna leda förvaltningen behöver du ha mångårig erfarenhet av att ha lett genom andra. Att ha varit chef över chefer är med andra ord ett krav, liksom utbildning med för tjänsten lämplig inriktning. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande.

Din profil: Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter för att effektivt nå våra gemensamma mål. Medarbetare skulle beskriva dig som en ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du är väl medveten om att framgångsrika samarbeten bygger på en hög grad av tillit till varandra. På ett personlig plan söker du nya perspektiv och idéer eftersom du vill främja utveckling.

Sista ansökningsdag: Tisdag 16 mars 2021

Övrigt: Detta är ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten är säkerhetsklassad.

För information: I denna rekrytering har Älvsbyns kommun valt att samarbeta med Kompetenslaget. Vänligen respektera att det endast är rekryteringskonsult Ulrika Andersson (ulrika.andersson@ponto.nu, 070-260 91 65) som är kontaktperson i denna rekrytering. Ulrika svarar gärna på dina frågor om själva tjänsten eller rekryteringsprocessen som sådan.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Andersson
Telefon 070-260 91 65
Email Mejla Ulrika Andersson
Område Älvsbyn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, VD & Koncernchef, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 mars 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Älvsbyns kommun ligger i södra delen av Norrbottens län, strax söder om polcirkeln. Centralort är Älvsbyn och de största byarna Vidsel, Korsträsk och Vistträsk. Piteälven, som flyter genom kommunen, är delvis vild och forsande och i andra delar lugnt ringlande. Storforsen, den största forsen, i norra delen av kommunen är Norrbottens mest besökta turistmål med cirka 150 000 besökare varje år. Kring centrala Älvsbyn ringlar älven fram genom landskapet, kantat med skog och bördiga, öppna åkerlandskap och byar.