Skjutfältshantverkare till Marma skjutfält

Skjutfältshantverkare till Marma skjutfält

Gillar du att jobba ute i friska luften i härliga naturområden? Har du inget emot att dessutom göra det självständigt med en hög grad av eget ansvar? Ett arbete där du också får använda kroppen mycket- Då har Livgardet en lysande tjänst till dig!

Om enheten
I befattningen jobbar du i en liten enhet på fyra personer med placering i Marma. Du kommer lyda under chefen för skjutfältet. Enheten lyder under Livgardet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär bland annat in- och utlämning av utbildningsmateriel. Genomförande av drift- och underhållsåtgärder på maskiner, skjutbanor, skjutfält och målmateriel. Arbetet innefattar även svets- och träarbete samt framförande av arbetsmaskiner.

Kvalifikationer
 • Gymnasiekompetens med yrkesinriktning, exempelvis fordon, bygg, el etc.
 • God fysisk förmåga.
 • B-körkort.
Meriterande
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Militära förarbevis för tunga fordon, arbetsmaskiner, bandvagn
 • Körkort klass CE
 • YKB-intyg
 • Intyg/ förarbevis på arbetsmaskiner som hjullastare, traktorgrävare
 • Utbildning i svetsning och träarbeten
 • Intyg röjsåg och motorsåg (godkänd utbildning enligt skogsvårdstyrelsen)
 • Intyg för heta arbeten
 • Goda datorkunskaper i Officepaketet.
Personliga egenskaper
I rollen som skjutfältshantverkare är det viktigt att du är ansvarsfull, ordningsam, självständig, kreativ, samarbetsvillig och utåtriktad. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tidsbegränsad anställning på 24 månader.
Heltid.
Löneanspråk skall anges i ansökan.
Arbetsort: Marma.

Det förekommer inslag av ensamarbete samt arbete på kvällar och helger. Även arbete/utbildning på annan ort kan komma att ske.
Fystest kommer att ske.

Upplysningar och information kontakta
Chef Marma skjutfält Kapten Mattias Axner, tfn 076-6366067.

Fackliga företrädare
Officersförbundet Stefan Morin,
Försvarsförbundet Kenneth Hartikainen,
SACO/Försvar Johan Gillemyr,
SEKO Thomas Klasson,
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Älvkarleby
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (24 dagar kvar)