Kanslichef till Älvkarleby kommun

Kanslichef till Älvkarleby kommun

- Nyckelperson med kompetens inom politiska processer

Ditt uppdrag:

Tjänsten som Kanslichef är en ny chefsroll utifrån en justerad organisation inom kommunstyrelsens förvaltning. Som Kanslichef leder du kommunkansliets arbete gällande den politiska ärendehanteringen och det interna beredningsarbetet. Din uppgift blir att ta initiativet att vidareutveckla processerna och ärendehanteringen genom förbättrad kvalité med hjälp av bl. a möjligheterna med digitalisering.

Du är chef för ett tio-tal medarbetare inom bl.a. nämndsadministrationen, utredning, arkiv, medborgarservice, finskt förvaltningsområde och övrig administrativ service.

Du har lätt för att se samband och det ger dig en helhetssyn och förståelse för processarbetet. Du är lyhörd och vill arbeta med att ständigt förbättra din verksamhet.

Kanslichefen ingår i kommunens ledningsgrupp där ditt uppdrag är att driva och leda utvecklingen inom kansliområdet för att bidra till att kommunens övergripande mål och visioner genomförs framgångsrikt. Du är direkt underställd kommundirektör, ingår i kommunstyrelsens förvaltning och har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar för kanslifunktionen.

Din profil:

Du har god kunskap om arbete i offentlig förvaltning och de lagar som reglerar verksamheten. Du har som chef gärna flerårig erfarenhet av arbetsledning där resultatansvar och personalfrågor är givna inslag.

Som person är du lyhörd, serviceinriktad, analytisk och strukturerad och har förmåga i att se till helheten. Du är en god kommunikatör som kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i komplexa frågor i såväl tal som skrift. Du har goda ledaregenskaper som yttrar sig genom ett gott bemötande, integritet, prestigelöshet och förmåga att entusiasmera dina medarbetare.

Du har relevant akademisk examen eller erfarenhet av kvalificerat arbete inom ansvarsområdet.

Välkommen att bidra i en nyckelroll i Älvkarleby kommuns fortsatta utveckling!
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Område Älvkarleby
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Älvkarleby kommun med närmare 9 500 invånare ligger precis där Dalälven möter havet. Här är det nära; till, från och mellan det mesta. Tre tågstationer och täta bussturer gör det enkelt att komma hit; från Gävle tar det 12 minuter med Upptåget, från Uppsala knappt en timme. Och till butiker och annan service är det sällan mer än en kvart.
I dag är vi drygt 700 engagerade medarbetare som arbetar för Älvkarleby kommun och "Mod, vilja, respekt och helhetssyn" är vår värdegrund och ledord i allt vårt arbete - välkommen att bli en av oss!
Läs mer: www.alvkarleby.se