ABAB söker en ekonomichef som vill vara med och bygga upp deras ekonomifunktion

ABAB söker en ekonomichef som vill vara med och bygga upp deras ekonomifunktion

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomichef hos ABAB kommer du att ha det övergripande ansvaret för företagets ekonomi. Du kommer att arbeta operativt med redovisning, löner, analyser, rapporteringar samt utveckla ekonomifunktionen. Du ansvarar tillsammans med ekonomiassistenten för den löpande bokföringen och lönehanteringen. I rollen är du behjälplig i budget- och prognosprocessen samt bistår VDn med ekonomisk rapportering och framtagande av ekonomiska underlag. I och med att företaget nyligen blivit uppköpta förväntas du också vara med i implementeringen av ett nytt affärssystem samt skapa effektiva arbetsprocesser.

Vårt erbjudande till dig
Detta är en spännande roll för dig som har erfarenhet av redovisning och som lockas av en tjänst där du ges goda möjligheter att vara med och påverka processer. I takt med att ABAB växer och i linje med din vilja och ditt driv kan rollen komma att förändras över tid och utvecklingsmöjligheter finns.

"Vår vardag är fylld med ett stort engagemang och är du lika nyfiken på framtiden som vi, då är du välkommen till oss på ABAB Sverige!"

Din profil

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning samt har minst 3 års erfarenhet av redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en liknande roll och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du är självgående, har god förmåga att organisera, strukturera och effektivisera ekonomiarbetet samtidigt som du tar initiativ och är drivande till utveckling och förbättring. Vidare är du en person som är prestigelös och vill ta tag i uppgifter, högt som lågt, där du utmanar och hittar lösningar. Du är affärsmässig i ditt sätt att tänka och agera samt tycker om att arbeta i en affärsnära funktion där du får goda möjligheter att påverka bolagets framtida utveckling. Som person är du glad, positiv och vill jobba i ett familjärt företag med högt i tak.

Det är meriterande om du har arbetat i Fortnox och Visma Lön och har du erfarenhet av implementering och digitalisering av nya affärssystem är det en bonus. Ett krav är att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift. Skulle du dessutom kunna finska ser vi det som meriterande.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering och eventuella frågor om tjänsten hänvisas till ansvarig rekryterare Annika Mörck på 073-351 27 69 eller annika.morck@clwork.se

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Läs mer om tjänsten och ansök via www.clockworkpersonal.se senast den 23 februari.
Mer info
Kontaktperson Annika Mörck
Telefon 073-351 27 69
Område Älvkarleby
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ABAB Sverige är ett familjeföretag som statades 2010. I somras såldes bolaget till Telinekataja som är Finlands ledande leverantör av lösningar för byggnadsställningar och väderskydd. Telinekataja har en marknadsandel på cirka 30 procent i Finland. Bolaget är även verksamt i Estland och Ryssland. ABAB har sitt huvudsäte i Skutskär och har 50 anställda i dagsläget och omsätter drygt 90 miljoner kronor. Telinekataja har för avsikt att växa på den svenska marknaden och har som strävan att bli ett av de ledande företagen i branschen även i Sverige.

Vi söker nu en ekonomichef till vårt huvudkontor i Skutskär, som vill vara med på den här resan och ansvara för att forma och utveckla ekonomiavdelningen på ABAB.