Teknisk chef - Produkt

Teknisk chef - Produkt

Vi satsar på ett modernt utvecklingscentrum med testlaboratorium för utveckling av ny teknik!

Vi söker dig som vill vara med på en spännande resa med oss. Wica Cold AB ligger i framkant vad gäller produktkunskap och kompetens inom kyl och frysdiskar inom dagligvaruhandel. Teknikavdelningen ansvarar för tekniken och dess utveckling i våra diskar. Vi skräddarsyr lösningar för våra kunder där design, energieffektiv och miljövänlig teknik samverkar.

Avdelningen består av flera kompetenta teknikteam med många års erfarenhet av tekniklösningar på våra produkter inom el-, rör-, kyl/värmeteknik, samt styr- och reglerteknik. Totalt är vi 16 personer på avdelningen med olika professioner. Du kommer ingå i ledningsgruppen och direkt underställd VD.

Wica Cold har en hög investeringsvilja med flera stora investeringar bakom oss de senaste åren och fler på gång vilka du kommer att ha stor inverkan på och delaktighet i att driva. Förutom nyinvesteringsprojekt så består en stor del av teknikavdelningens vardag i att optimera befintlig utrustning, samt att jobba med avhjälpande- och förebyggande expertis. Du följer utvecklingen inom myndigheters och branschens normer och regler inom energi, köldmedier och el/styr och säkerställer och ansvarar för implementeringen av dessa i vår verksamhet.

I rollen som Teknisk chef ingår bland annat:
 • Samordna och koordinera Teamens olika ansvarsområden.
 • Ansvarar för tekniska specifikationer och dokumentationer för våra produkter.
 • Ansvara och upprätthålla våra ackrediteringar.
 • Samarbete med andra centrala delar av produkten: Konstruktion, Inköp, Produktion
 • Produktutveckling: Bidra med din specialistkompetens
 • Medverka i budgetarbete, investeringsprojekt och resursbehov till teknikavdelningen.
 • Ansvarar för upphandling av utrustningar, tekniska utvärderingar samt stöd vid inköp.
 • Personalansvar - Ansvara för en säker och hållbar arbetsmiljö för dina medarbetare.
Går du vidare i rekryteringsprocessen får du en fördjupad rollbeskrivning presenterad.

Kvalifikationer
 • Du har adekvat teoretisk utbildning alternativt flerårig relevant yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig.
 • Du har mångårig teknisk kompetens och erfarenhet främst inom Kylteknik.
 • Du har erfarenhet av att utveckla strategiska processer inom ansvarsområdet och förmåga att hantera och koordinera komplexa frågeställningar.
 • Chefs- och ledarskapserfarenhet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Du är driven, strukturerad, utåtriktad och prestigelös. Du är trygg i din ledarroll, är lösningsfokuserad och med god kommunikativ förmåga. Du kommer att ha stora kontaktytor och har stort intresse för människor samt förmåga att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Sophie Pantsar, 0472–36092 eller viceVD Niklas Rindhagen, 0472-365 35. Då urval sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-05-28. Skicka din ansökan till personal@wica.se, märk ansökan med "Teknik"
Mer info
Område Alvesta
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.wica.se
Sista ansökningsdag 28 maj 2021 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WICA Cold AB är ett expansivt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför kyl- och frysutrustning för livsmedelsbutiker. Våra kunder finns främst i Norden och Baltikum. WICA ingår i Arneg Group, en internationell koncern representerad med ca 3300 anställda i över 80 länder. I Vislanda är vi ca 330 anställda.