Verksamhetschef för vårdcentralerna Alvesta och Moheda

Verksamhetschef för vårdcentralerna Alvesta och Moheda

Om arbetsplatsen
VILL DU LEDA VÅRDCENTRALERNA ALVESTA OCH MOHEDA MOT FRAMTIDENS NÄRA VÅRD? Är du en erfaren chef som vill leda två vårdcentraler - då ska du söka! Vi arbetar enligt RAK (Rätt Använd Kompetens) där vi har patienten i centrum med gemensamt mål att patienten blir omhändertagen av rätt profession. Vi strävar efter att skapa ett härligt multiprofessionellt team som samarbetar för patientens bästa. Vi ställer upp för varandra och hjälps åt när det behövs. Vi vill använda allas kompetens och satsa på att främja medarbetarnas intressen genom utbildning och särskilda ansvarsområden. Vårdcentralerna har tillsammans cirka 14 000 listade och 42 medarbetare. Du har två avdelningschefer som leder den dagliga verksamheten. Vårdcentralen i Alvesta har fräscha lokaler som delas med mödravården, tandvården och apoteket. Den ligger mitt i centrum med 5 minuters gångavstånd till tågstationen vilket gör det lätt att pendla med buss eller tåg. En klar fördel med att arbeta på vårdcentralen Moheda är att det är en liten men välfungerande vårdcentral med god tillgänglighet. Vårdcentralen har ett stabilt team som arbetar nära varandra och har en fin gemenskap. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Region Kronoberg vill ha modiga och motiverade ledare. Utgångspunkten i ditt arbete som chef är vår - Värdegrund: Respekt för människan - Visionen: Ett gott liv i ett livskraftigt län, samt - Målet: Att vara en kvalitetsstyrd organisation.

Arbetsuppgifter
I rollen som verksamhetschef ingår att ha det övergripande strategiska ansvaret för verksamheten, prioritera och fördela resurser. Du ska tillsammans med dina medarbetare utveckla verksamheten utifrån verksamhetsplanen och Region Kronobergs mål och vision. Du har ett övergripande ansvar för arbetsmiljö, ekonomi- och personalfrågor samt samverkan med de fackliga organisationerna. Du ingår i Primärvård och rehabs ledningsgrupp och tar aktiv del i utveckling och ledning av hela verksamheten.

Kvalifikationer
Du har akademisk examen inom ett för uppdraget relevant område samt arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet och ledarskapsutbildning. Vi söker dig som ser möjligheter till samordning mellan olika verksamheter. Vi förväntar oss du har förmåga att ta fram och leda mot kort- och långsiktiga mål. Du samordnar resurser, förstår strategier och gör prioriteringar inom verksamheten. Du tar till dig idéer och stimulerar förbättringar. Du tvekar inte att anta utmaningar och förmedlar energi i kommunikation med andra. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Som chef i Region Kronoberg erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram.

Övrigt
Uppdraget som verksamhetschef är ett förordnande på fyra år, med möjlighet till förlängning. Som grund får du en tillsvidareanställning i din grundprofession. Vi tillämpar personlighet- och begåvningstester som en del av rekryteringsprocessen. Fackliga företrädare: Karolina Fransson, Vårdförbundet, 070-25 38 422 Camilla Stattin, Läkarförbundet, camilla.stattin@kronoberg.se Malin Hammarstedt-Stierndagg, Vision, 0470-58 73 89 Katarina Westberg, Kommunal, 0470-58 48 05 Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudande om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Lena Nazzal
Telefon 0470-58 64 24
Område Alvesta
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kronoberg.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (9 dagar kvar)