Business Controller till Hall Miba

Business Controller till Hall Miba

Om oss

Hall Miba är grossisten som funnits på marknaden i över 150 år. Från huvudkontoret i småländska Alvesta styrs hela organisationen, som erbjuder prisvärda produkter till kunder i rörelse. Hall Miba levererar non-food produkter till ett par tusen bensinstationer och dagligvaruhandlare i hela Skandinavien. På lagret finns över 2500 olika artiklar inom alltifrån bilvård, hushåll och kontor till friluftsliv och lek. Läs mer på www.hallmiba.com

Dina arbetsuppgifter

Vill du ha ett spännande jobb med goda utvecklingsmöjligheter inom en framgångsrik verksamhet i stark tillväxt? Vi söker nu en Business Controller som kan stötta oss i vår fortsatta utveckling och expansion.

Ditt uppdrag som Business Controller blir att verka för en smidig, säker och innovativ ekonomisk styrning i organisationen. Du rapporterar till ekonomichefen och kommer även att arbeta nära tillsammans med inköpschefen samt försäljningschefen. Du kommer ha ett brett och stimulerande spann av arbetsuppgifter och du kommer att ha goda möjligheter att utveckla och utvecklas som controller inom dina fokusområden inköp och försäljning. Med hjälp av våra affärssystem driver och utvecklar du processer och rutiner som förbättrar och effektiviserar uppföljning och lönsamhet och skapar på så sätt förutsättningar för vår fortsatta tillväxtresa.

Ansvarsområden
 • Analys och beslutsunderlag inom inköp och försäljning
 • Leda arbetet med budget och prognos
 • Göra analyser av bokslut och bistå ekonomichef och ledningsgrupp med slutsatser
 • Skapa modeller för ekonomisk rapportering, analys samt lönsamhetsuppföljning
 • Gräva i våra affärssystem både för att förstå verksamheten och att optimera våra processer
 • Driva förändringsarbete
Din profil

För att bli framgångsrik i rollen som Business Controller hos oss bör du trivas med att arbeta nära verksamheten i ett dynamiskt företag med högt affärsfokus. Du är nyfiken, proaktiv och flexibel och kan på så sätt möta verksamhetens skiftande behov. Du är analytiskt lagd och har en stark önskan och förmåga att förstå och att ta reda på fakta. Du har god förmåga att se helheten men kan också urskilja detaljer för att kunna sätta dessa i ett större perspektiv. Som person är du prestigelös och uppskattar en bred roll som innefattar såväl strategiska som operativa uppgifter.

På Hall Miba har vi kul tillsammans på jobbet och att ha en god arbetsmiljö där vi trivs tillsammans är viktigt för oss. Du uppskattar ett gott och nära samarbete med dina kolleger, och trivs som bäst när du kan bidra till teamet och våra gemensamma mål. Samtidigt är du drivande och har förmåga att på ett konstruktivt sätt argumentera för och få gehör för din hållning.

För att vara aktuell för tjänsten har du
 • Erfarenhet av liknande tjänst
 • Civilekonomutbildning eller annan akademisk utbildning inom relevant område
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Mycket goda kunskaper i och förståelse för affärssystem
 • God engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet från BI-system är meriterande
 • Kunskaper i extern och intern redovisning är meriterande
Ansökan

Sista ansökningsdatum är den 25:e april 2021, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då löpande urval och tillsättning av tjänsten tillämpas. Detta är en direktanställning hos Hall Miba som valt att samarbeta med OnePartnerGroup.

Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på 0470-32 38 39 eller emma.hordegard@onepartnergroup.se
Mer info
Område Alvesta
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hall Miba är grossisten som funnits på marknaden i över 150 år. Från huvudkontoret i småländska Alvesta styrs hela organisationen, som erbjuder prisvärda produkter till kunder i rörelse. Hall Miba levererar non-food produkter till ett par tusen bensinstationer och dagligvaruhandlare i hela Skandinavien. På lagret finns över 2500 olika artiklar inom alltifrån bilvård, hushåll och kontor till friluftsliv och lek.