Industrielektriker

Industrielektriker

Serviceavdelningen har det övergripande ansvaret för underhålls- och reparationsarbeten vid Blyberg Timber AB i Älvdalen. Vi söker nu flera industrielektriker.

Din rollSom Industrielektriker kommer du i huvudsak att arbeta med felsökning, reparation och förebyggande underhåll av industrins maskinanläggningar med tillhörande PLC-styrningar. Du kommer att jobba med system inom hydraulik, pneumatik, PLC samt frekvensstyrning. Även nymontage och visst mekaniskt underhåll ingår i arbetet.
Vi erbjuder ett varierande, fritt och ansvarsfullt arbete där förebyggande underhåll prioriteras och alla oplanerade driftstopp måste undvikas och felsökningstider minimeras.

Din profil
Du har elteknisk gymnasial utbildning, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Ytterligare vidareutbildning och praktisk erfarenhet från arbete med frekvensomriktare, styrning av hydraulik och PLC - programmering/automation är meriterande. B-Körkort är ett krav.
Du förväntas att med hela din kompetens, engagemang och lojalitet bidra till att verksamhetsmålen uppnås. Som person är du nyfiken och villig att aktivt utveckla dig själv och din kompetens. Du sprider god stämning omkring dig och bidrar till trivsel på arbetsplatsen. Du kommer att jobba i ett team på vår service avdelning där du förväntas ta egna initiativ och ansvar för arbetsuppgifternas utförande och resultat. Det är ett krav att du kan arbeta både självständigt och i grupp när arbetsuppgifterna så kräver. Vidare är du flexibel och beredd på att ta dig an arbetsuppgifter som ligger utanför ditt ansvarsområde. Eftersom arbetet förutsätter egen planering och samarbete med såväl kollegor som driftspersonal, väger personliga egenskaper tungt för anställning.
Tjänsten innebär skiftgång där beredskap kan förekomma. Tillträde sker efter överenskommelse.

Bifoga CV och personligt brev till din ansökan, där du berättar om dig själv och varför du är intresserad av den här tjänsten

Vill Du veta mer om denna tjänst,
kontakta: Elansvarig Stefan Mattsson tel. 072 502 6911
eller teknisk chef Jörgen Prawitz 070 234 1857
Mer info
Kontaktperson Jörgen Prawitz
Telefon 070 234 18 57
Email Mejla Jörgen Prawitz
Område Älvdalen
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://siljan.com
Sista ansökningsdag 12 aug (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siljan-koncernen är en företagsgrupp som finns mitt i Sverige. Vår verksamhet handlar om att sköta skog på bästa sätt och att förädla timret till produkter som håller hög kvalitet. Vår historia börjar redan år 1897, då den första provsågningen ägde rum i Mora. Men vår gemensamma kunskap om skogen sträcker sig mycket längre bakåt i tiden. På dessa breddgrader har människor levt sedan den skandinaviska halvön befolkades. Här har vi brukat och förädlat träråvara i generationer.

Koncernen omsätter idag nära en miljard kronor och sysselsätter cirka 1000 personer, varav 250 är direktanställda.

Siljan Timber AB och Blyberg Timber AB är koncernens sågverksbolag. Våra sågverk finns i Mora och Älvdalen. Totalt producerar bolagen cirka 450 000 kubikmeter sågad volym per år. Huvudmarknader för sågade trävaror är Europa, Nordafrika, Mellanöstern och Japan.
För ytterligare upplysningar om företaget se: www.siljan.com