Accounting Specialist till internationellt möbelföretag, Älmhult

Accounting Specialist till internationellt möbelföretag, Älmhult

Är du en driven och analytisk problemlösare som älskar att jobba med redovisning? Som gillar att arbeta Tillsammans för att säkerställa kvalitet och god service?

Det internationella möbelföretaget i Älmhult söker en Accountig Specialist för att stärka teamet och den växande organisationen. Med spetkompetens inom redovisning kommer du övergripande foksuera på redovisningsprinciper, internkontroll och utvecklingsprojekt internt såväl som för kunder.

"Vi ska vara det självklara valet som leverantör av service och kompetensrelaterade tjänster. Genom våra medarbetares kompetens och värderingar skapar vi förutsättningar för andra bolag att fokusera på sin kärnverksamhet. Vi ska vårda, utveckla och kommunicera en stark och levande företagskultur."


Om tjänsten
Tillsammans med dina 5 kollegor bär ni det övergripande ansvaret om redovisningen för koncernens svenskabolag. I praktiken innebär det att säkerställa korrekt redovisning i rätt tid med rätt kvalitet, innehållande; hel- och delårsbokslut, moms- och inkomstdeklarationer.

Rollen innefattar att ge support, råd och riktlinjer till organisationen och kunder i redovisnings-, moms- och skattefrågor. Du bär även ansvaret för att sprida information och ge utbildning i rådande globala riktlinjer och redovisningsregler. I rollen kommer du även att ha en kontinuerlig kunddialog för att säkerställa leverans och service. Du har ägendeskap i att säkerställa och dokumentera rutiner och processer för god intern kontroll.

Tjänsten som Accounting Specialist/ Redovisningsspecialist är ett heltidsuppdrag med start omgående. Anställning påbörjas med 6 månader provanställning och för rätt person finns goda möjligheter till fortsatt anställning eller övertag.

Om dig
Som person är du analytisk, serviceminded och har viljan att lösa problem, såväl för kund som för det egna teamet. Du är ansvarstagande och har förmågan att prioritera för att möta leveransen på bästa sätt. Du är initiativtagande och genomdrivande i ditt arbetssätt samt gillar att arbeta i team och dela med dig av kunskap och information. Då du ansvarar för att föra dialog kring förändringar inom de regler och processer som verksamheten ska förhålla sig till gällande rådande redovisningsprinciper och globala riktlinjer, lägger vi stor vikt vid att du är lyhörd, tydlig och kommunikativ. Vi tror att du är en person med god samarbets- och initiativförmåga med modet att ta egna beslut.

Det är alltid viktigt att du delar företagets värderingar. Det innebär att du precis som övriga medarbetare tror på ett ledarskap genom det goda exemplet och att du alltid är på väg framåt och vill hitta nya kostnadseffektiva lösningar. Som person är du ödmjuk och viljestark och du har en förmåga att skapa gemenskap och entusiasm omkring dig.

Vi söker dig som har:
  • Relevant utbildning inom ekonomi med universitet/högskoleexamen samt några års erfarenhet av kvalificerad redovisning samt bokslut. (Erfarenhet av K3 är meriterande.)
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i MS Office
  • Stor förståelse och intresse för ekonomisystem och redovisning
Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Mindy Samwel via tel. 073 684 7171 eller mail mindy.samwel@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Accountant/Redovisning/Specialist/Internationellt möbelföretag/Älmhult/Ekonomi/Bokföring/Adecco
Mer info
Område Älmhult
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Revision
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.