Elevassistent till Klöxhultsskolan/Montessori

Elevassistent till Klöxhultsskolan/Montessori

Arbetsuppgifter
Till våra skolor Montessoriskolan F-6 och Klöxhultsskolan F-6 söker vi till kommande läsår elevassistenter.
Våra skolor kännetecknas av god behörighet bland pedagoger och en vilja till att utveckla lärandet för att nå en så hög måluppfyllelse som möjligt för våra elever.
Som elevassistent arbetar du med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleven så att hen kan fokusera på studierna.

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och vid behov på fritids, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet.

Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet samt aktivt medverkande till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad elevassisten/barnskötare/lärarassistent eller annan likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande.

För uppdraget krävs att du har god förmåga att kommunicera med elever och vårdnadshavare. Du ser helheten i elevens lärande och är flexibel och lösningsorienterad. Du måste kunna arbeta i team och känner dig samtidigt bekväm med att fatta självständiga beslut i situationer som kräver det. Du ska kunna finnas nära eleven när det finns behov av det men även ha förmågan att läsa av när du ska backa för att främja elevens självständighet och utveckling. Som elevassistent har du lätt för att skapa relationer, samarbeta med andra samt förebygga och lösa konflikter. Du blir nämligen en viktig resurs för pedagogerna och för eleven under lektioner, raster och fritids och du är en viktig vuxen förebild för våra elever.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid / deltid
75-100%

Tillträde: 2021-08-09

Tidsbegränsad till: 2022-07-15

Ansökan
Ansök senast: 2021-05-09

Referensnummer: A1025335/2021

Här gör du din ansökan

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 5
Aktuellt med flera tjänster.

Kontakt

Kontaktperson
Elisabeth Lindén
Rektor
0476-55506
elisabeth.linden@almhults.e

Fredrik Ljung
Rektor
0476-55502
fredrik.ljung@almhult.se

Facklig företrädare
Kommunal
0476-553 21
kommunal@almhult.se

Övrigt
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Lindén Rektor
Telefon 0476-55506
Område Älmhult
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.almhult.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.