Biträdande rektor med specialpedagogisk kompetens

Biträdande rektor med specialpedagogisk kompetens

Arbetsuppgifter

Till Gemöskolan söker vi nu dig som brinner för utveckling och som tycker det låter spännande med en tjänst där du kombinerar ett uppdrag som biträdande rektor med specialpedagogik.

Uppdraget innebär i stora drag att du kommer arbeta delvis som biträdande rektor och delvis som verksamhetsnära specialpedagog. Som biträdande rektor kommer du ingå i skolans ledningsgrupp och samarbeta nära skolans rektor i många övergripande frågor. Du kommer ha visst personal- och verksamhetsansvar där du är närmast ansvarig chef för några av våra medarbetare. Idag har vår biträdande rektor ansvar för fritidshemmet, men detta är flexibelt utifrån dina intressen och din kompetens.

På Gemöskolan har vi de senaste åren ingått i Skolverkets satsning "Samverkan för bästa skola". I sommar löper detta arbete ut, men vi ska såklart fortsätta. En processgrupp på skolan är tillsatt, och vi tänker att du ska ingå i denna med din specialpedagogiska kompetens. Bland annat ska vi arbeta vidare med implementeringen av ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt vidareutveckla skolans inre arbete såsom exempelvis ledarskapet i klassrummen.

Tjänsten är direkt underställd verksamhetschefen för grundskolan i Älmhults kommun. Men stora delar av ditt arbete sker på delegation från rektorn på skolan och du kommer vara en viktig funktion i skolans ledningsgrupp. Alla ledningsgrupper inom grundskolan deltar i rektorsträffar varje vecka där samverkan sker med andra skolors ledning.

Kvalifikationer

Till detta uppdrag söker vi dig som är utbildad och legitimerad specialpedagog med goda kunskaper om lärande och lärandets villkor. Meriterande är om du har någon form utav erfarenhet från skolledande funktion, men det är inget krav.

För att trivas i tjänsten ska du tycka det är roligt att arbeta med utvecklingsfrågor, det är i dessa arbetsuppgifter du får energi. Du är handlingskraftig och har en förmåga att omvandla teoretiska mål till faktisk handling. Det är viktigt för oss att du har ett helhetsperspektiv i ditt arbete och har förmågan att se hur varje beslut påverkar skolan i stort.

Som biträdande rektor och specialpedagog kommer ditt arbete i stora delar präglas av ett coachande arbetssätt. Du är därför ödmjuk inför människors olikheter och ser teamarbete som en tillgång för en organisation. Du behöver också känna dig bekväm i att ge både dina medarbetare och kollegor handledning och återkoppling utifrån deras olika yrkesroller. Du är helt enkelt en person som har lätt för att inspirera andra och skapa motivation till utveckling.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-08-02
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16

Referensnummer: A1025593/2021

Här gör du din ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Anna Rix Grönvall
Grundskolechef
0476-552 66
anna.rix-gronvall@almhult.se

Anna Wilhelmsson Hallum
Rektor
0476-55503
anna.wilhelmsson-hallum@almhult.se

Facklig företrädare

Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
0476-550 00

Övrigt

Har du specifika frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Gemöskolans rektor.

Intervjuer är bokade till 24/5 och 26/5.

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Läs mer: Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun
Mer info
Kontaktperson Anna Rix Grönvall Grundskolechef
Telefon 0476-552 66
Område Älmhult
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.almhult.se/
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Gemöskolan är en tvåparallellig F-6 skola i centrala Älmhult, med gångavstånd till buss och tågstation, men också nära till naturen. Lärarna jobbar i årskurslag och skolan använder ett så kallat trelärarsystem där lärarna delar på mentorskap och undervisning i årskursens båda klasser.