Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Boendestödjare till Nytida Mjörnviksholm

Ansök nu
Nytida Mjörnviksholm satsar på utveckling och söker erfarna boendestödjare för tillsvidareanställning och vikariat. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter i en fantastisk miljö. Sök senast den 22 oktober 2023.

På Mjörnviksholm satsar vi på Kontaktmannaskap och det klientnära arbetet. Vi söker dig som vill växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Om Nytida Mjörnviksholm

Nytida Mjörnviksholm ligger vackert beläget vid sjön Mjörn utanför Alingsås. Vi har 39 korttidsplatser för personer från 21 år utan övre åldersgräns. Våra boende har en psykiatrisk problematik och ibland samsjuklighet med olika typer av missbruk.

Tillsammans med boende formulerar vi ett Genomförandeplan utifrån placerande kommuns uppdrag. Vi har en helhetssyn och utgår från såväl styrkor och resurser som utmaningar och behov som våra boende har.

På Nytida Mjörnviksholm arbetar vi i team bestående av boendestödjare och sjuksköterskor. Under placering hos oss erbjuder vi bland annat stödsamtal, återfallsprevention samt medicinsk behandling. På uppdrag av placerande handläggare utreder och kartlägger vi eventuella behov av fortsatta sociala insatser.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Om rollen

I rollen som boendestödjare utgår du från uppdraget, boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. En viktig del i arbetet är att motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en strukturerad och meningsfull vardag. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, aktiviteter, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En självklar del av arbetet är att dokumentera, planera och följa upp genomförandeplaner. Du samverkar med uppdragsgivare, vårdgrannar och med anhöriga/god man.

Din erfarenhet och kunskap

För att trivas hos oss ser vi att du:
 • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
 • är ansvarskännande och har en personlig mognad
 • trivs med att jobba både i team och självständigt
Du som söker till oss har 2-års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, socialpedagogik, beteendevetenskap eller relevant utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete med målgruppen och vana av att kunna driva ett ärende som kontaktperson. Tjänsten ställer höga krav på god förmåga till samverkan med såväl uppdragsgivare som andra aktörer. Vi ser gärna att du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskaper inom metoder som motiverande samtal, lågaffektivt bemötande samt alternativ och kompletterande kommunikation.

Tjänsten avser arbete 37 h per vecka på rullande schema som inkluderar dag-, kväll-och helgtjänstgöring.

Det här får du hos oss:
 • Inom Nytida erbjuder vi kontinuerlig kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
 • Förmånsportal med rabatter och förmåner
 • Handledning
 • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
 • Friskvårdsbidrag och skobidrag
 • Kollektivavtal
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Körkort är ett krav.
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 22 oktober 2023. OBS! Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

För mer information kontakta: verksamhetschef Maria Kronborg tfn: 070 172 91 29

Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

  Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

  Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
  Mer info
  Kontaktperson
  Nytida AB
  Telefon
  Område
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  22 okt. 2023 (20 dagar kvar)
  Ansök nu

  Om arbetsgivaren

  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

  Liknande jobb

  Fler från samma arbetsgivare