Business controller till Luna Group, Alingsås

Business controller till Luna Group, Alingsås

Meritmind rekryterar nu en Business Controller till Luna Group. Här är möjligheten för dig som har en stark analytisk förmåga och som motiveras av samarbete i en roll med många kontaktytor i en internationell miljö. Du erbjuds stora möjligheter att utveckla dina kunskaper och förmågor samt möjlighet att påverka verksamheten. Som business controller hos oss får du vara med och ta Luna Group till nästa nivå i lönsamhet och tillväxt.

Ditt fokusområde och ansvar kommer vara inriktat mot försäljning och uppföljning av säljenheterna; och du hanterar stora flöden och datamängder. I rollen har du även ett nära samarbete med den controller som ansvarar för området ”Operations” och du ingår i ett team med flera erfarna ekonomer.

Vi tror på teamwork, prestigelöshet och att ha roligt på jobbet!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bokslut & rapportering i säljenheter (i Luna Sverige samt koordinering DK, FI, Int)
 • Analys & bryggor
 • Månadsrapporter / ”VD-kommentarer”
 • Omkostnadsuppföljning säljenheter
 • Kundbonusar
 • Upplägg av nya kunder inkl bonusavsättningar kreditlimit m m
 • Säljstatistik, försäljning per kundgrupp, produktgrupp,
 • Stödja CFO, chefer och säljare med bl.a. analys och lönsamhetsförstärkande åtgärdsförslag.
 • Bistå resultatansvariga med uppföljning av bolagets verksamhet och förståelse av dess ekonomiska resultat.
 • Analyser mha data warehouse & BI verktyg
 • Förbättra samt säkerställa effektiva och tillförlitliga processflöden/data i ekonomi- och BI-system.
 • Budget- och prognosarbete.
 • Stödja revisionsprocess, motpart till revisorer

I din roll som business controller rapporterar du till CFO för Luna Group. Tjänsten är en heltidstjänst med placeringsort Alingsås. Vi erbjuder även hybridarbete.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande samt är väl insatt i redovisningens grunder, förstår balans- och resultaträkning samt har ett antal års erfarenhet av controlling. Vi ser gärna att du kommer från en verksamhet med stora flöden och transaktioner.

Du är en van användare av Excel och kommunicerar väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Har du erfarenhet av BI verktyg, affärssystem Movex eller konsolideringssystem AARO så är det meriterande.

Som person är du kommunikativ, pedagogisk och har en stark analytisk förmåga med bra överblick. Du tycker att det är kul med siffror och att tolka och förklara vad siffrorna egentligen säger om verksamheten. I processen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen är du en person som har ett starkt driv, initiativförmåga samt är villig att göra skillnad.

Om Luna Group

Luna Group är en heltäckande leverantör av verktyg och förnödenheter för professionellt bruk till industri- och byggsektor med täckning i norra Europa. Vår affärsidé är att förse våra kunder med verktyg och förnödenheter på ett sätt som bidrar till enkelhet i deras verksamhet och ökar sin lönsamhet. Luna Group har närvaro i 20 länder och en årlig omsättning på ca 1200 MSEK. 2017 firade Luna 100 år som aktör i branschen. Läs mer om oss på www.lunagroup.se

 

Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 16 mars 2023 (44 dagar kvar)