Hoppa till innehåll
Ansök nu
Församlingsexpeditionen och Kyrkogårdsexpeditionen i Alingsås söker en "klippa".

Det här är en central roll med intern såväl som extern service och information inom församlingsverksamhet och kyrkogårdsförvaltning. Du ansvarar för kyrkobokföring och bokning av kyrkliga handlingar och kommer att ha övergripande ansvar för administrationen på församlingsexpeditionen. Du trivs i ett sammanhang med många kontaktytor och med att ge service.

I övrigt ingår alla förekommande arbetsuppgifter på expeditionen, t ex ansvar för telefonväxel, posthantering, diarieföring, fakturabehandling, avtalshantering, arkivering, daglig service till församlingen och administration för vår kyrkogårdsexpedition samt viss avlastning gällande varierande utredningsarbete för kyrkogårdschefen.

Du är en van administratör som vill och kan ta ansvar för att utveckla administrativa rutiner och du har en mycket god IT-vana samt lätt att lära dig nya system. För tjänsten krävs ett stort mått av självgående och engagemang.

Du kommer att ingå i Alingsås pastorats kansli med totalt nio personer anställda. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete inom Svenska kyrkan.

Arbetsplatsen är belägen i centrala Alingsås med station för tåg och bussar bara ett par minuters promenad bort.

Tjänsten är på heltid och tills vidare. Tillträde önskas snarast.

För mer information kontaktar du Carina Håkansson, tel. 0322-66 91 75

Sista ansökningsdag är den 9 juni 2023 men urval och intervjuer kommer att göras löpande. Så är du intresserad – vänta inte utan skicka in din ansökan idag!

Facklig företrädare för Vision: Björn Carlstedt, tel. tel. 0511-28530, e-post bjorn.carlstedt@fv.vision.se

Tillträde:Omgående

LöneformMånadslön

Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka

Referensnummer2023/167
Mer info
Kontaktperson
Carina Håkansson
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Alingsås pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – "Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!"

Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 600 medlemmar. Vi är ett av Skara stifts största pastorat och har totalt 93 medarbetare.
Alingsås är en av Västsveriges mest expansiva kommuner med för närvarande ca 42 000 invånare totalt och ca 27 000 i centralorten. Staden erbjuder goda pendlingsmöjligheter från Göteborg, Skövde mm.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare