Gruppchef Laser till TRUMPF Maskin AB

Gruppchef Laser till TRUMPF Maskin AB

Vi är ett helägt dotterbolag till det tyskbaserade TRUMPF GmbH och Co. KG - marknadsledare och teknologiledare inom maskin- och laserteknik för industriell plåtbearbetning och erbjuder kompletta produktionslösningar inom dessa sektorer tillsammans med digitaliseringslösningar i form av konsultation, plattform och mjukvara. Vårt huvudkontor finns i Alingsås ca 4 mil ifrån Göteborg med närhet till både flygplats och E20. Vi ansvarar för försäljning, eftermarknad, service och utbildning av verktygsmaskiner och laserteknik Sverige och Norge. Vi vill att våra kunder ska vara långsiktiga partners som vi växer tillsammans med. Och med den ivriga strävan att vara med och skapa framtiden garanterar vi en kontinuerlig innovation. Våra kunder växer och vi med dem. Det gör att vi är på en fantastisk tillväxtresa som vi gärna vill att du ansluter till.

Läs mer om oss här

Vad innebär rollen som gruppchef Laser?
Ditt viktigaste uppdrag är att leda och inspirera teamet så att de på bästa sätt bidrar till Trumpfs framgång. Du är personalansvarig för en grupp om ca 12 medarbetare; både resande tekniker och inhouse tekniker där du som ledare kontinuerligt utvecklar och coachar samt skapar förutsättningar för medarbetarna att växa. För att uppnå detta leder du gruppens arbete mot uppställda mål genom ett nära och värderingsstyrt ledarskap. Dina medarbetare finns utspridda i Sverige och jobbar såväl nationellt som i Norge och Danmark. Du kommer därför dagligen arbeta med att leda på distans. Resor ingår i tjänsten för att besöka dina medarbetare samt besöka vårt internationella huvudkontor i Tyskland.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Ansvara för att leda och utveckla dina medarbetare
  • Säkerställa god arbetsmiljö och ett säkert arbetssätt
  • Resurs- och bemanningsplanering
  • Utveckla gruppens kompetenser
  • Ansvara för processer och rutiner
  • Eftersträva ständiga förbättringar och vidareutveckling inom ditt ansvarsområde
  • Definiera och följa upp mål för medarbetarna samt genomföra medarbetarsamtal
  • Lönesättning och lönesamtal
  • Tillämpning av regler och servicestandarder
  • Säkerställa att målen för KPIer uppfylls
Du är placerad på vårt huvudkontor i Alingsås, med möjlighet till flexibelt arbete på kontoret och digitalt hemifrån. Du rapporterar till After Sales Manager och ingår i ledningsgruppen för After Sales.

Om dig
Vi söker dig med minst 3 års ledarerfarenhet, gärna där du har lett på distans. Du har erfarenhet från att ha arbetat kundnära inom teknisk bransch vilket gett dig en god förståelse för såväl teknik som affären.
Som ledare är du genuin, har en personlig mognad och har god kommunikativ förmåga. Du har en stark etisk kompass och är en förebild för dina medarbetare. Du skapar motivation och stort engagemang genom ditt sätt att leda. Du känner dig trygg i din ledarroll och har förmåga att skapa samsyn samt ett värderingsstyrt arbetsklimat. Du behöver kunna skapa struktur men också kunna behålla lugnet och agera genomtänkt vid oväntade situationer.

B- körkort samt flytande på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vi erbjuder
"Trusting in brave ideas" - Det är vårt löfte till alla som arbetar på vårt företag. Grunden till det är vårt familjeföretag, som för oss innebär inte bara en företagsform utan det som styr hela vårt tänkande och handlande: Vi fattar långsiktiga beslut och kan därmed ge våra anställda den trygghet och stabilitet som behövs för att djärva idéer ska få möjlighet att växa. Vår kreativitet genomsyrar hela företaget med innovativa produkter och tjänster, en arbetsmiljö med ett stort mått av frihet och ansvar liksom möjligheter till lärande och utveckling för våra medarbetare.

Klicka här för att läsa mer om hur det är att arbeta hos oss.

Ansökan
Den här rekryteringen genomförs i samarbete med Wise Professionals. Du kommer att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i processen. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Ardbo på karin.ardbo@wise.se eller 073-521 65 19.

Vi intervjuar löpande, så rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 2 juni 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.