Jurist / Styrelsesekreterare till Alingsås Energi

Jurist / Styrelsesekreterare till Alingsås Energi

Alingsås Energi är en kommunägd energikoncern med verksamheterna elhandel, elproduktion, elnät, värme och fibernät. Verksamheterna bedrivs i två bolag, moderbolaget Alingsås Energi Nät AB och dotterbolaget Alingsås Energi AB. Alingsås Energi är en konkurrenskraftig och pålitlig leverantör av energi- och infrastrukturtjänster med tydligt fokus på helheten för kunden och på energieffektiva och klimatsmarta lösningar. Vi vill vara delaktiga i utvecklingen av det hållbara samhället och arbetar långsiktigt och målmedvetet för att minska resursförbrukningen.

Läs mer om oss på www.alingsasenergi.se

Vi tillämpar ett löpande urval i processen. Så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter
Som Jurist / styrelsesekreterare hos Alingsås Energi erbjuds du en omväxlande, bred och verksamhetsnära roll i ett företag med tillväxt.
Rollen består huvudsakligen av:
  • Juridiska frågeställningar/utredningar/rutiner
  • Styrelsesekretariat
  • Reklamationer, skadestånd
  • Dataskyddsombud
  • Informationssäkerhetsfrågor
  • Offentlighet och sekretess
Din roll innebär att du stöttar och utvecklar organisationen, medarbetare och ledning rörande styrelsesekretariat, allmänna handlingar, juridiska och avtalsmässiga frågor. Du ser även till att processer finns tillgängligt, fungerar och utvecklas inom verksamhetsområdet.
Tjänsten ingår i avdelningen Affärsstöd. Du rapporterar till avdelningschef. Rollen som styrelsesekreterare är en central funktion i samarbete med ledning och styrelse.
Tjänsten är bred och du arbetar operativt med frågor inom ditt område

Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik. Det är en fördel om du har erfarenhet inom offentlig verksamhet. Vidare är du en god kommunikatör i såväl tal som skrift. Din datorvana är god och du behärskar Officepaketet.

Som person har du förmåga att skapa bra relationer och håller en hög servicenivå. Struktur och förmåga att arbeta självständigt är viktigt, liksom förmåga att analysera och fördjupa dig i frågor där din expertis tillfrågas. Du är förtroendegivande med en hög integritet och har en god kommunikativ förmåga. Självklart vill vi också att du är utvecklingsinriktad med idéer kring hur Alingsås Energi kan bli ännu bättre. I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper.

Om rollen
Tjänsten är på heltid med start i februari månad 2021 enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda under dagtid. I rollen kommer du att bli anställd hos Alingsås energi och anställningen inleds med en provanställning under dina första 6 månader.

Vi på Studentwork ansvarar för hela rekryteringsprocessen och alla frågor gällande processen hänvisas till Jennifer.ordenes@studentwork.com.

Om Studentwork
Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.

Vi på Studentwork ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Mailet kommer från Psycruit och det tar cirka 10 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Studentwork kommer svaren gås igenom mer ingående.
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.