Nytida Mjörnviksholm söker enhetschef tillika föreståndare.

Nytida Mjörnviksholm söker enhetschef tillika föreståndare.

Nu söker vi på Nyitida Mjörnviksholm en enhetschef tillika föreståndare. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner. Mjörnviksholm är boende för vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning eller samsjuklighet. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner. Sök tjänsten senast den 23 oktober 2022.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som enhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, uppdragsgivare och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på din verksamhet.

Eftersom vi arbetar med ständig utveckling av verksamheten för att möta våra kunders behov, är det av vikt att du har ett fokus på förbättring utifrån vem vi är till för - inom organisationen ges det möjlighet till eget ansvar och vi är en organisation med korta beslutsvägar. Du behöver därför vara driven, strukturerad och ha en förmåga att involvera våra medarbetare.

I dina uppgifter som enhetschef/föreståndare ingår verksamhets-, personal-, och arbetsmiljöansvar. Du leder dina medarbetare, och är den som ansvarar för medarbetarsamtal och lönesamtal. Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har visst budget- och resultatansvar och rapporterar till verksamhetschef.

Du ingår tillsammans med enhetschef på en näraliggande verksamhet samt verksamhetschef i den lokala ledningsgruppen. Våra enhetschefer har tillsammans med verksamhetschef ansvar för att hålla beläggningen på enheten, det är därför viktigt att du trivs med att ta kontakter med kunder och att bibehålla dessa relationer.

Som föreståndare är du ansvarig för verksamheten utifrån socialtjänstlagen och de krav som IVO ställer på vår verksamhet.

Om Mjörnviksholm

Nytida Mjörnviksholm bedriver psykiatrisk vård och behandling med lång erfarenhet och hög kvalitet. Verksamheten har funnits sedan 1968 och erbjuder 39 platser för personer över 21 år med psykisk funktionsnedsättning samt samsjuklighet. Mjörnviksholm är lantligt beläget strax utanför Alingsås med goda kommunikationsmöjligheter i både buss och tåg. Den anrika boendemiljön och det fina sjönära läget bjuder på en vacker arbetsmiljö.

På Mjörnviksholm har vi fantastiska medarbetare som med sin kompetens och engagemang gör Mjörnviksholms till ett gott boende!

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Det är självklart att du som verksamhetschef lever våra värderingar:

Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg, gärna sjuksköterska, beteendevetare eller socionom (eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig). Vi vill att du några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap. Du behöver också ha B-körkort.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning, 40 h/arbetsvecka.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag:enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-10-23, sök så snart du kan då vi kallar på intervju löpande.
För mer information kontakta: verksamhetschef Maia Nilsson, mobil 0735-164975, mail: maia.nilsson@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Alingsås
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 okt 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se