Boendestödjare till Mjörnviksholm Nytida

Boendestödjare till Mjörnviksholm Nytida

Nytida Mjörnviksholm satsar på utveckling och söker erfarna boendestödjare för tillsvidareanställning och vikariat. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter och utbildning i en fantastisk miljö. Sök senast 2022-12-31.
På Mjörnviksholm satsar vi på kontatkmannaskap och det klientnära arbetet. Vi söker dig som vill växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Om Mjörnviksholm
Nytida Mjörnviksholm ligger vackert beläget vid sjön Mjörn utanför Alingsås. Vi har 39 korttidsplatser för personer från 21 år utan övre åldersgräns. Våra boende har en psykiatrisk problematik och ibland samsjuklighet med olika typer av missbruk.

Tillsammans med boende formulerar vi ett genomförandeplan utifrån placerande kommuns uppdrag. Vi har en helhetssyn och utgår från såväl styrkor och resurser som utmaningar och behov som våra boende har.

På Nytida Mjörnviksholm arbetar vi i team bestående av boendestödjare, sjuksköterskor samt behandlingssamordnare. Under placering hos oss erbjuder vi bland annat strukturerade stödsamtal, återfallsprevention, medicinsk behandling, ADL stöd. Dessutom erbjuder vi aktiviteter i såväl vårat aktivitetshus som utanför verksamheten. På uppdrag av placerande handläggare utreder och kartlägger vi eventuella behov av fortsatta sociala insatser.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från uppdraget, boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. En viktig del i arbetet är att motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en strukturerad och meningsfull vardag. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, aktiviteter, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En självklar del av arbetet är att dokumentera, planera och följa upp genomförandeplaner. Du samverkar med uppdragsgivare, vårdgrannar och med anhöriga/God man.

Din erfarenhet och kunskap

För att trivas hos oss ser vi att du:
  • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • trivs med att jobba både i team och självständigt
Du som söker till oss är undersköterska eller har annan utbildning med inriktning socialt arbete, socialpedagogik, beteendevetenskap eller relevant utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med målgruppen samt vana av att driva ett ärende som kontaktperson. Tjänsten ställer krav på god förmåga till samverkan med såväl uppdragsgivare som andra aktörer. Vi ser att du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskaper inom metoder som motiverande samtal och lågaffektivt bemötande.

Det här får du hos oss:

Inom Nytida erbjuder vi kontinuerlig kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Handledning
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Tjänsten avser arbete 37 h per vecka på rullande schema som inkluderar dag-, kväll-och var 3:e helg.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (ändra vid behov)
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-12-31 Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.
För mer information kontakta: enhetschef Jan Westerberg tfn: 0707-655 089
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Alingsås
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Beteendevetenskap, Sociologi / Socialpsykologi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se